Bakan Şimşek ve CHP görüşmesi tamamlandı: Öncelik asgari ücret ve emekliye zam!

Bugün saat 10.00'da, CHP heyeti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, masaya yatırılan konular ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Şimşek ve CHP görüşmesi tamamlandı: Öncelik asgari ücret ve emekliye zam!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Görüşmede, asgari ücrete zam ve emekli maaşı konuları öncelikli olarak ele alındı. CHP heyeti, bu önemli toplantıda partiyi temsilen Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir'in de yer alacağı bir kadro ile hazır bulundu.

Bakan Mehmet Şimşek ile görüşmeyi ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe gerçekleştirdi.

Karatepe, hazırlanan ekonomi dosyasını Bakan Şimşek'e teslim etti. Masaya yatırılan konular arasında asgari ücret, emekli aylıklarına zam, tarım politikaları ve enflasyonun durumu konuşuldu.

CHP’NİN TALEPLERİ VE ÖNERİLERİ

CHP'nin "Gölge Bakanı" Yalçın Karatepe, görüşmede acil önlem alınması gereken başlıkları Bakan Şimşek’e sundu. Öne çıkan konular arasında asgari ücret ve emekli maaşı zamları yer aldı. Karatepe, temmuz ayından itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini dile getirdi. Ayrıca, emekliler için enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisini de gündeme getirdi.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ

Görüşmede tarımsal desteklerin artırılması, TÜİK verilerinin güvenilirliği, Varlık Fonu'nun durumu gibi konular da detaylı bir şekilde ele alındı. Karatepe, bu başlıklarda CHP’nin hazırladığı çözüm önerilerini Bakan Şimşek ile paylaştı.

GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMALAR

Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Yalçın Karatepe, "4 ana başlıktaki önerilerimizi sunduk. Asgari ücrete ve emekliye zam talebimizi ilettik" ifadelerini kullandı. Karatepe, görüşmenin verimli geçtiğini ve sundukları önerilerin dikkate alınmasını beklediklerini belirtti.

GELECEK ADIMLAR

Bakan Şimşek'in CHP heyeti ile görüşme kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmede alınmıştı. Bu görüşme, CHP'nin gölge kabinesi kapsamında gerçekleştirdiği bakanlık ziyaretlerinin bir parçasıydı. Daha önce CHP'nin gölge kabinesinde yer alan isimler İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile de görüşmüştü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.