Bakan Şimşek'ten İslam Kalkınma Bankası toplantısında önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İslam Kalkınma Bankası'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Riyad'da düzenlenen İKB Yıllık Toplantıları kapsamında "Guvernörler Diyaloğu-Türkiye" oturumunda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek'ten İslam Kalkınma Bankası toplantısında önemli açıklamalar
Yayınlanma:

Şimşek, Türkiye'nin kamu borç stokunun milli gelire oranının gelişmekte olan piyasalar ortalamasının yarısından daha az olduğunu belirterek, ülkenin ekonomik durumuna ilişkin olumlu değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek, Türkiye'nin enflasyonla mücadeleyi desteklemek için güvenilir bir mali çerçeve oluşturduğunu ve depremin etkilerine rağmen kamu maliyesinin iyiye gittiğini ifade etti. Ülkenin kamu borç stokunun milli gelire oranının düşük olduğunu vurgulayarak, mali disiplinin Orta Vadeli Programı'nın önemli bir bileşeni olduğunu belirtti.

Ayrıca, Türkiye'nin kapsamlı bir yapısal reform gündemi olduğunu ve bu reformların verimliliği artırmayı, rekabetçiliği geliştirmeyi ve potansiyel büyümeyi artırmayı amaçladığını kaydetti. Bu reformların ülkenin yeniden sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına oturmasını sağlayacağını ifade etti.

Şimşek, Türkiye'nin cari işlemler açığının neredeyse yarı yarıya azaldığını ve işsizlik oranının son on yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirterek, ekonominin istikrarlı bir şekilde ilerlediğini vurguladı. Ülkenin Orta Vadeli Programı'na yönelik tepkilerin olumlu olduğunu ve bu programın başarılı bir şekilde uygulandığını ifade etti.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin küresel ticaretteki parçalanmadan faydalandığını ve ticarette dost ve yakın ülkelerden tedariğin arttığını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin yeşil ekonomi ve enerji dönüşümüne odaklandığını ve bu alanda yapılan yatırımların önemine dikkat çekti.

Son olarak, küresel finansal koşulların gevşemesinin gelişmekte olan ekonomiler için olumlu bir etki yaratacağını belirterek, Türkiye'nin bu durumdan fayda sağlayacağını ifade etti. Şimşek, ülkenin harika bir hikayeye sahip olduğunu ve bu hikayenin küresel koşulların da yardımıyla daha da güçleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.