Bakan Tekin açıkladı: Köyün tamamı terör örgütü yanlısı diyen öğretmen açığa mı alındı?

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzüköyü'nde sınıf öğretmenliği yapan Ayşegül Avcı, 23 Nisan töreninde çekilen bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak, köyün terör örgütü yanlısı olduğunu iddia etmiş ve kendi üzerine Atatürk baskılı tişört giyerek zeybek oynadığını belirtmişti.

Bakan Tekin açıkladı: Köyün tamamı terör örgütü yanlısı diyen öğretmen açığa mı alındı?
Yayınlanma:

Bu paylaşımın ardından Ayşegül Avcı'nın açığa alındığı ve sürüldüğü iddiaları gündeme gelmişti. Bu iddialar üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber'deki bir programda yaptığı açıklamada, Ayşegül Avcı'nın açığa alınmadığını ve sürülmediğini belirtti. Bakan Tekin, Avcı'nın talebi üzerine başka bir okulda görevlendirildiğini ve bu durumun ne bir açığa alma ne de bir sürgün olduğunu vurguladı.

Tekin, bu tür haberlerin manipülatif olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, öğretmenler üzerinden yapılan sansasyonel haberlerin kamuoyunu yanıltıcı olduğunu ifade etti.

Öte yandan, konuyla ilgili gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın attığı bir tweet ve Sözcü Gazetesinin konuyu ele alan haberi sürgün tartışmalarına yol açmıştı. Ancak Bakan Tekin, bu tür yaklaşımları iyi niyetli bulmadığını ve haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.