Bakan Tekin açıkladı: Yeni öğretmen kanunu geliyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özellikle öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi için yeni düzenlemelerin hazırlıklarının sürdüğünü ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yeni tedbirlere yer verileceğini açıkladı.

Bakan Tekin açıkladı: Yeni öğretmen kanunu geliyor!
Yayınlanma:

Eyüpsultan'da bir özel lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın öğrencisi tarafından silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, bu konuya ilişkin önlemler hız kazandı.

Bakan Tekin, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, öğretmene yönelik şiddetle mücadele için yasal düzenleme çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edilmesini beklediklerini belirtti. Öğretmenlere yönelik şiddette cezaların yüzde 50 artırılacağını ve şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasının sağlanacağını vurguladı. Ayrıca, sözleşmeli öğretmenlerin kamu görevlisi gibi kabul edilip, devlet okullarındaki öğretmenler gibi değerlendirilmesi için düzenlemelerin yapıldığını açıkladı.

Bakan Tekin, okullardaki güvenlik görevlisi sayısının artırılması ve daha güçlü bir mekanizma oluşturulması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Öğretmenlere yönelik şiddetle ilgili şikayetlerin az olduğunu belirten Bakan Tekin, önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacak yasal düzenlemenin Haziran ayı başında yasalaşmasını beklediklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.