Bakan Tekin'den öğrencilere mesaj!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik bir mesaj yayımladı. Tekin, mesajında öğrencilerin yaz tatilini nasıl verimli geçirebileceği konusunda çeşitli önerilerde bulunurken, öğretmen ve velilere de önemli tavsiyeler verdi.

Bakan Tekin'den öğrencilere mesaj!
Yayınlanma:

Bakan Tekin, yaz tatilinin dinlenme ve kişisel gelişim fırsatları sunduğunu belirterek, öğrencilere kültürel ve akademik faaliyetlerde bulunmalarını tavsiye etti. "Sinemadan tiyatroya, şiirden tarihe, dergilerden gazetelere kadar Türkçenin zenginliklerini keşfedin. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin beceri temelli yaklaşımını temsil eden ve bu yıl ilk defa uygulanacak olan zanaat atölyelerinde yeni beceriler kazanın" dedi.

YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK KURSLAR

Tekin, yaz tatili süresince destekleme ve yetiştirme kurslarının açık olacağını hatırlatarak, "Bu kurslara katılarak eksiklerinizi giderebilir ve yeni bilgi ve becerilerle donanabilirsiniz. Ayrıca yaz tatiline özel olarak hazırladığımız etkinlik kitaplarımızdan da yararlanın. Bu kitaplar, bilginizi artırarak tatilinizi daha verimli hale getirecektir. Eğitimde sağladığımız desteklerle, her birinizin potansiyelinizi en iyi şekilde kullanmanızı arzuluyoruz" diye konuştu.

Tekin, öğrencilere okuma ve yazmayı günlük rutinlerinin bir parçası haline getirmelerini önererek, "Okuma ve yazma süreci, bilgi edinmenizi sağlamanın yanı sıra kişisel ve toplumsal sorumluluklarınızı da pekiştirir. Okumanın bir amacı, anlamı ve hedefi olmalıdır. İnsan kendini geliştirmek, yetkinleştirmek ve başkalarına ışık saçmak için okumalıdır" dedi.

KÜLTÜREL KEŞİFLER

Bakan Tekin, öğrencilere şehirlerini ve kültürlerini keşfetmelerini önerdi. "Şehirler adım adım, sokak sokak, bina bina, insan insan kendini açar. Gezilerinizde yeni hikayelerle tanışın. Ülkemizin zengin tarihini ve kültürünü yansıtan müzeleri, ören yerlerini ve tarihi mekanları ziyaret ederek bilgilerinizi pekiştirin. Umarım kendinizi geliştirerek, yeni ilgi alanları keşfederek ve bilgilerinizi artırarak yeni döneme hazırlanırsınız" dedi.

ÖĞRETMENLERE VE VELİLERE MESAJ

Bakan Tekin, öğretmenlere teşekkür ederek, "Öğretmenler Odası Buluşmaları"nın yeni eğitim öğretim yılında da devam edeceğini belirtti. Velilere seslenen Tekin, çocuklarının eğitim yolculuğunda rehberlik etmeleri gerektiğini vurguladı. "Çocuklarımızın eğitimine duyduğunuz ilgi ve gösterdiğiniz çaba, gelecek nesillerin şekillenmesinde büyük bir etkiye sahiptir" dedi.

KARNELER HAKKINDA ÖNEMLİ UYARILAR

Velilere seslenen Bakan Tekin, kötü karneye sahip çocukları suçlamamaları gerektiğini belirterek, "Kötü bir karne her zaman düzeltilebilir ancak çocuklarımızın kişiliğine verilen zarar onarılamaz. Karneler, çocuklarımızın gayret ve çabalarının bir özetidir, başarılarının nihai göstergesi değildir. Unutmayın, çocuğunuzun getirdiği karne, en az dört kişinin karnesidir: Anne, baba, öğretmen ve öğrenci. Çocuklarımızın gelecek planlamasında okullar ve öğretmenler kadar ailelerin de önemli bir katkısı olduğunu göz ardı etmeyelim. Hep birlikte onların potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkarabilir ve güçlü bir geleceğe hazırlayabiliriz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.