Bakan Uraloğlu açıkladı: Korsan taşımacılığa rekor ceza!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatili süresince şehirler arası otobüslerde yoğun bir yolcu trafiği yaşandığını ve bu süreçte alınan tedbirler sayesinde vatandaşların huzurlu bir şekilde seyahat ettiklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, bayram tatilinde toplamda 3 milyon 782 bin 90 kişinin şehirler arası otobüslerle seyahat ettiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Korsan taşımacılığa rekor ceza!
Yayınlanma:

Bakan Uraloğlu, 14-23 Haziran tarihleri arasında 13 bin 855 otobüsün denetlendiğini ve bu denetimlerde otobüs işletmecilerine bin 628 ceza ve 34 bin 591 uyarı olmak üzere toplamda 23 milyon 453 bin 8 lira tutarında idari işlem uygulandığını belirtti. Bu denetimlerle birlikte, fahiş fiyattan bilet satışının önüne geçildiğinin altını çizdi. “Bayram tatili öncesi ve tatil süresince yurt genelinde yaptığımız denetimlerde, ücret tarifelerine uymayan işletmeciler tek tek incelenip gerekli idari para yaptırımları uygulandı” dedi.

YOĞUNLUK VE DENETİMLERDE İSTATİSTİKLER

Bayram tatili süresince 107 bin 896 şehirler arası otobüs seferi gerçekleştirildi ve bu seferlerde 3 milyon 782 bin 90 yolcu taşındı. Bakan Uraloğlu, bu yoğunluk sırasında vatandaşların güvenli ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekipleri ve kolluk kuvvetlerinin 7 gün 24 saat sahada denetimler yaptığını belirtti.

FAHİŞ FİYAT VE KORSAN TAŞIMACILIĞA KARŞI ÖNLEMLER

Uraloğlu, “Bayram tatili öncesi ve süresince şehirler arası otobüs seyahatlerine yönelik U-ETDS sistemi üzerinden elektronik denetimlere ilave olarak, yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve karayolları denetim istasyonlarında öncelikle; fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan ve yetki belgesiz taşımacılık ve emeklilere yönelik %20 indirim uygulanıp uygulanmadığına dair denetimler gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

DENETİMLER SÜREKLİ DEVAM EDECEK

Bayram dönemine özel yapılan bu denetimlerin sadece bayramla sınırlı kalmayacağını belirten Bakan Uraloğlu, fahiş fiyatlı bilet satışının önüne geçilmesi, yolcu taşımacılığında düzenin sağlanması ve emeklilere %20 indirim uygulanması için yurt genelinde otobüs denetimlerinin etkin bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

VATANDAŞLARIN GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA

Bakan Uraloğlu, “Vatandaşlarımızın huzurlu, rahat ve güvenli bir şekilde yolculuklarını gerçekleştirmeleri için bayram tatili öncesi ve bayram süresince yurt genelinde otobüs denetimlerimizi etkin bir şekilde uyguladık. Bu denetimler, vatandaşlarımızın güven içinde seyahat etmeleri için aralıksız devam edecek” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.