Bakan Yerlikaya açıkladı: Bayram tatilinde yine acı bilanço!

Ramazan Bayramı tatili, trafikte yaşanan acı tabloyla sarsılmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tatilin ilk dört gününde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili son verileri kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Yerlikaya açıkladı: Bayram tatilinde yine acı bilanço!
Yayınlanma:

Bakan Ali Yerlikaya, trafik kazalarının vahim boyutlarını açıklarken, vatandaşları trafik kurallarına uymaya ve dikkatli olmaya davet etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Ramazan Bayramı tatilinin ilk dört gününde ülke genelinde 2 bin 453 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 26 vatandaşımız hayatını kaybederken, 3 bin 870 kişi de yaralandı. Yerlikaya, bu üzücü tablonun trafik denetimlerinin sürdürüldüğüne rağmen yaşandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında ayrıca bayram tatili boyunca yapılan trafik denetimlerine ilişkin detayları da paylaştı. 9 Nisan 2024 tarihinde, sadece bir gün içerisinde 615 trafik kazası meydana geldiğini ve 431 bin 871 aracın denetlendiğini açıkladı. Bu denetimler sonucunda 24 bin 432 araca hız ve radar işlemi, 38 bin 425 araca ise diğer işlemlerin uygulandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, vatandaşları trafik kurallarına uymaya ve dikkatli olmaya çağırarak, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.