Bakanlığın 'tavuk eti' sınırlandırmasına CHP'den tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Ticaret Bakanlığı'nın tavuk eti ihracatına getirdiği sınırlamaların gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Bakanlığın 'tavuk eti' sınırlandırmasına CHP'den tepki
Yayınlanma:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, yaptığı yazılı açıklamada, Ticaret Bakanlığının tavuk eti ihracatına getirdiği kısıtlamalara tepki gösterdi.

Bu sınırlamanın sektörü çöküşün eşiğine getireceğini öne süren Adem, yaklaşık 1 milyar dolarlık bir değere sahip beyaz et ihracat sektörünün durmasına neden olacağını dile getirdi.

Erhan Adem açıklamasında şunları kaydetti: "Sektörde söz sahibi olan firmaların, 25 yıldır edindikleri kazanımı bir çırpıda yok sayarak, faturayı sektöre kesmek doğru bir yaklaşım değildir. Bu durum, üreticilerin, ihracatçıların, binlerce işçinin çalıştığı firmaların, on binlerce emekçinin, perakende sektöründe çalışanların ve en önemlisi tüketicilerin haklarının gasbedilmesi anlamına gelmektedir. Üreticimizin planlamaları ve yatırımları, ihracat yasağı gibi ani ve sınırlayıcı önlemlerle altüst olmaktadır. Bu durum, sektörde istikrarsızlık yaratacak ve geleceğe dair güvensizlik oluşturacaktır."

Beyaz et ihracatına getirilen sınırlamaların yeniden gözden geçirilmesini talep eden Adem, sektörün istikrarını ve büyümesini sağlamak için doğru politikaların uygulanması, üreticilerin ve ihracatçıların desteklenmesi, yatırımların teşvik edilmesi ve sektörün uluslararası rekabet gücünün korunması gerektiğini vurguladı.

Ticaret Bakanlığı, bütün ve parça dahil olmak üzere tavuk eti ihracatının 31 Aralık'a kadar aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.