Bayramda havalar nasıl olacak? Havalar ne zaman ısınacak?

Bayramda havaların nasıl olacağı merak edilenler arasında yer alıyor. Havalar ne zaman ısınacak? Yaz ne zaman gelecek? İşte detaylar...

Bayramda havalar nasıl olacak? Havalar ne zaman ısınacak?
Yayınlanma:

Bayramda Hava Nasıl Olacak?

İç Anadolu Bölgesi, 20-23 Nisan tarihleri arasında Sivas yönünde yağışlar bekleniyor. Ancak, en uzun yağmurların Ankara-Eskişehir arasında 21 Nisan Cuma günü etkili olması muhtemel. 22-23 Nisan günlerinde ise bölge genelinde hissedilir derecede soğuk bir hava hakim olacak. Ankara'da gündüz sıcaklıkları 8-9°C civarında seyrederken doğuya doğru ilerledikçe sıcaklıklar 4-5°C'ye kadar düşebilir. Aralıklı yağmurların yanı sıra yüksek kesimlerde karla karışık yağmur da görülebilir. Şimdilik, bölgede kuvvetli bir don riski bulunmuyor ancak ovalarda en düşük sıcaklıklar 21-22 Nisan geceleri 0°C'ye yaklaşabilir. Bereketli yağışların alması muhtemel İç Anadolu Bölgesi'nde, soğuk havaya uygun şekilde hazırlanarak tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise, yağışlar 20-21 Nisan tarihlerinde yağmur ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olacak. 22-23 Nisan gecelerinde ise genellikle karla karışık yağmur bekleniyor. Bölgede bayram süresince soğuk ve yağışlı bir hava görülebilir.

sdadas.jpg

Ege Bölgesi'nde 20 Nisan Perşembe günü, ülke genelinde olduğu gibi yağmurlu bir hava bekleniyor. İzmir-Aydın arasında daha yoğun yağışlar olabilirken, Muğla çevresinde ise kısa süreli yağmur geçişleri görülebilir. Ancak, 21-22 Nisan tarihlerinde kıyı Ege'de güneşli bir hava hakim olacak ve Anadolu'yu etkileyecek yağmurlar batıya doğru ilerlemeyecek gibi görünüyor. Bu nedenle, hafta sonu Ege Bölgesi'nde güneşli ancak 14-17°C arasında serin bir hava bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nde ise, 20 Nisan Perşembe günü kısa süreli yağmur geçişleri Antalya-Mersin hattında havayı serinletebilir. 21 Nisan Cuma günü ise kıyı Akdeniz'de Adana-Osmaniye dahil olmak üzere yağmurlar bekleniyor. Doğu Akdeniz'deki bu yağışlı hava 22-23 Nisan tarihlerinde de devam edecek gibi görünüyor. Ancak bu süreçte Antalya tarafında hava açık olabilir.

Havalar Ne Zaman Isınacak?

Bayram tatili Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı havalarla geçecek görünüyor. Havların düzenli olarak güneşli günlere geçmesi için biraz zaman var. Havalar sizi yanıltmasın.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.