Belediye başkan yardımcısına 'izmarit' cezası!

Bolu Belediyesi, temiz bir şehir için kararlı adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can ve Özel Kalem Müdürü Ergin Yönet’in de aralarında bulunduğu toplam 781 kişiye, yere sigara izmariti attıkları gerekçesiyle 578'er TL para cezası kesildi.

Belediye başkan yardımcısına 'izmarit' cezası!
Yayınlanma:

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yere sigara izmariti atan kişilere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Son 1,5 ayda, Kabahatler Kanunu kapsamında yere sigara izmariti atan 781 kişiye cezai işlem uygulandı. Bu kişilere 578'er TL para cezası kesildi.

ÜST DÜZEY İSİMLER DE CEZADAN KAÇAMADI

Zabıta ekipleri, ceza uygulamalarında ayrım yapmaksızın işlem yapıyor. Bu kapsamda Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can ve Özel Kalem Müdürü Ergin Yönet de yere sigara izmariti attıkları gerekçesiyle cezalandırıldı. Ayrıca, 22 Mayıs'ta AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ve CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz de aynı nedenle para cezasına çarptırıldı.

BAŞKAN TANJU ÖZCAN’DAN KARARLILIK MESAJI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bolu’yu Türkiye’nin en temiz şehri yapma konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Özcan, şunları söyledi:

“Üzülerek paylaşıyorum, başta CHP ve AKP İl Başkanları dahil son 1,5 ayda sokağa, kaldırıma, yeşil alanlara izmarit ve çöp atan 781 vatandaşımıza Kabahatler Kanunu'na göre cezai işlem uygulanmıştır. Hassasiyet göstermeyen kim olursa olsun biz kararlıyız, bilesiniz. Lütfen yapmayın.”

TOPLUMSAL DUYARLILIK ÇAĞRISI

Belediye Başkanı Tanju Özcan, vatandaşlara daha duyarlı olmaları yönünde çağrıda bulunarak, temiz bir şehir için herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti. Temizlik konusundaki kararlılıklarının altını çizen Özcan, herkesin bu konuda hassasiyet göstermesini istedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.