Bendevi Palandöken: Faturalara kış indirimi yapılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yaşanan sıkıntılı dönemde elektrik ve doğalgaza mutlaka kış indirimi yapılmalı” dedi.

Bendevi Palandöken: Faturalara kış indirimi yapılmalı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yaşanan sıkıntılı dönemde elektrik ve doğalgaza mutlaka kış indirimi yapılmalı” dedi.

TÜKETİM KIŞIN TAVAN YAPIYOR

Kış aylarında elektrikle birlikte özellikle doğalgazın rekor tüketime ulaştığını hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından dönem dönem yapılan açıklamalardan da anlaşılacağı gibi elektrik ve doğalgaz tüketimi kışın tavan yapıyor. Hatta geçen yıl sert geçen kışın soğuk günlerinde bir önceki yıla göre elektrik tüketimi yüzde 0,75 artarak 292 milyar 171 milyon 619 bin kilovatsaate yükseldi. Kış döneminin bu olumsuz hava şartları, güneşin geç doğup erken batması gibi durumlarla birlikte elektrik ve doğalgaz tüketiminde en yoğun dönemleri yaşayacağımız günlerin içerisine kısa bir süre sonra gireceğiz” diye söyledi.

HATIRI SAYILIR ZAMLAR YAPILDI

Bu yılın başında Ağustos ayının sonuna kadar elektrik ve doğalgaza hatırı sayılır zamlar yapıldığının altını çizen Bendevi Palandöken, “Dünyada doğalgaz fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 50'yi aşkın bir şekilde düşerken ülkemizde yüzde 54'e yakın bir artış gösterdi. Buna paralel olarak elektrik fiyatlarına da yüksek zamlar yapıldı. Geçtiğimiz 2018 yılının başında elektriğe yapılan yüzde 10'luk indirim, vatandaşlarımıza soğuk kış günlerinde azda olsa bir nefes aldırmıştı. Ancak 2018 yılı ocak ayından sonra ve bu yıl art arda gelen zamlar vatandaşlarımızı kışa girerken kara kara düşündürmektedir. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında hatırı sayılır oranda yapılacak bir indirim halkımızın hem yüzünü güldürecek, hem de rahatlatacaktır. 16 milyona yakın doğalgaz abonesi var, bu da 60 milyon vatandaşımızın doğalgazdan faydalandığını gösteriyor. Yapılacak indirimler milyonlarca vatandaşımızı evinde, yüksek faturalar ödeyen esnafımızı da iş yerlerinde sevindirecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.