Benzin ve motorine beklenen indirim geldi!

Bugün itibarıyla akaryakıt fiyatlarında yapılan indirim, araç sahipleri için bir nebze olsun rahatlama sağladı. Hem benzin hem de motorin fiyatlarında gerçekleşen indirim, petrol fiyatlarının dalgalı seyriyle ilişkilendirilerek değerlendirildi.

Benzin ve motorine beklenen indirim geldi!
Yayınlanma:

Benzin ve motorine beklenen indirim geldi. Benzin litre fiyatı İstanbul Anadolu'da 42,49 TL'ye, Avrupa'da ise 42,58 TL'ye gerileyerek, araç sahiplerine nefes aldırdı. Ankara'da benzin litre fiyatı 43,50 TL'den satılmaya başlanırken, İzmir'de ise 43,78 TL seviyelerinde bulunuyor.

Motorin fiyatları da benzinle paralel olarak indirim gösterdi. İstanbul Anadolu'da motorin litre fiyatı 40,01 TL'ye, Avrupa'da ise 40,08 TL'ye gerileyerek, araç sahiplerine biraz daha ferahlık sağladı. Ankara'da motorin litre fiyatı 41,05 TL'ye, İzmir'de ise 41,30 TL'ye geriledi.

TEK FİYAT DÖNEMİ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamaya göre, 15 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak tek fiyat dönemiyle birlikte, akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanmayacak. Bu durum, araç sahipleri için fiyat istikrarı ve daha şeffaf bir piyasa ortamı sağlayacak.

DÜŞÜŞ DEVAM EDEBİLİR

Petrol fiyatlarının düşüş eğilimini sürdürmesi, akaryakıt fiyatlarına da olumlu yansımalar yapabilir. Brent petrol fiyatı, ABD stoklarının hafif düşüş göstermesi ve Orta Doğu'daki gerilimlerin odak noktası olmasıyla 83 doların altındaki seyrini sürdürüyor. Bu durum, yakıt fiyatlarının önümüzdeki dönemde de düşüş eğilimini koruyabileceğine işaret ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.