Beşiktaş Belediyesinden, 29 kişinin öldüğü gece kulübü tadilatı ile ilgili ilginç açıklama: "Ruhsat yok"

Beşiktaş Belediyesi, Gayrettepe'de bulunan ve tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği 'Masquerade' adlı gece kulübünde ruhsat alınmadan kaçak tadilat yapıldığını açıkladı.

Beşiktaş Belediyesinden, 29 kişinin öldüğü gece kulübü tadilatı ile ilgili ilginç açıklama: "Ruhsat yok"
Yayınlanma:

Beşiktaş Belediyesi, Gayrettepe'de bulunan, bölgenin en büyük eğlence mekânı olan ve "eski Discorium" olarak da bilinen 'Masquarade' adlı gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama olduğunu ve mekânın alevler içinde kaldığını duyurdu. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı ve 6 kişi gözaltına alındı.

29 kişinin can verdiği mekâna ilişkin Beşiktaş Belediyesi'nden yapılan açıklamada, tadilat ruhsatı alınmadığı belirtildi. Belediyenin açıklamasında, "Gayrettepe'de yaşanan yangında hayatını kaybeden 29 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyor; yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. İddia edilen tadilat süreciyle ilgili belediyemize herhangi bir başvuru yapılmamış, izin alınmamış, bilgi verilmemiştir" denildi.

İstanbul Valisi Davut Gül, yangının çıkış sebebi hakkında henüz net bir bilgi olmadığını belirtirken, 1987'de alınan ruhsatın 2018'de yenilendiğini ifade etti. Ayrıca, Beşiktaş Belediyesi'nin açıklamasında, yangınla ilgili devam eden soruşturmanın sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağı vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.