Beyaz Saray, sivil ölümlerine sessiz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, sivil ölümlerine karşı çelişkili söylemlerde bulundu.

Beyaz Saray, sivil ölümlerine sessiz
Yayınlanma:

Beyaz Saray, İsrail'in Gazze'deki kara operasyonunda sivillerin güvenli bir şekilde bölgeden ayrılabilmesi için yeterli zamanın verilmesi gerektiğini ifade etti. Ancak, İsrail ordusunun sivilleri hedef alan saldırıları karşısında Beyaz Saray'ın şu ana kadar sessiz kaldığı belirtildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Gazze'deki İsrail operasyonları ve insani durumu değerlendirdiği basın brifinginde, İsrailli yetkililerle Hamas'ın hedef alınması konusunu günlük olarak görüştüklerini açıkladı. Sullivan, Gazze'nin kuzeyinde gerçekleşen saldırılardan çıkarılacak bir ders olduğunu belirterek, kara operasyonunda sivillerin güvenliğinin öncelik olduğunu vurguladı. İsrail'in belirlediği güvenli bölgelerde sivillerin emniyetinin sağlanması beklentilerini dile getirdiklerini ifade etti.

Sullivan, Tel Aviv ile düzenli temaslarına rağmen İsrail ordusunun geçmiş saldırılarında binlerce sivil can kaybının nasıl yaşandığı konusunda sürekli olarak İsrailli yetkililerle görüştüklerini belirtti. Ayrıca, Pentagon'un, Washington'ın İsrail'e tedarik ettiği lazer güdümlü füzelerin Filistinlilerin ölümüne neden olup olmadığını yakından takip ettiğini ancak bu konuda net bir açıklama yapmadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.