Biden'a "ateşkes" protestosu

ABD Başkanı Biden, Güney Carolina'nın Charleston kentinde bulunan Mother Emanuel Ame Kilisesi'ndeki konuşması "ateşkes" sloganları ve tezahüratları ile kesildi.

Biden'a "ateşkes" protestosu
Yayınlanma:

ABD Başkanı Joe Biden'ın Güney Carolina ziyaretinde, Mother Emanuel Ame Kilisesi'nde yaptığı konuşma İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı bir grup protestocu tarafından "şimdi ateşkes" sloganlarıyla bölündü.

Biden, Charleston kentindeki kilisedeki etkinlikte konuşurken, salondaki bazı göstericiler tarafından Gazze için "şimdi ateşkes" şeklinde sloganlar atıldı. Protestocular, Biden'a "ateşkes için adım atması" çağrısında bulunarak, Filistin'deki kayıpları onurlandırması gerektiğini belirtti. Göstericilerden biri, "Eğer burada kaybedilen hayatları önemsiyorsanız, o zaman kayıpları onurlandırın ve Filistin'de ateşkes çağrısında bulunun." dedi. Bir başka gösterici ise, "20 bin kişi hayatını kaybetti, onların kanı da sizin elinizde." şeklinde konuştu.

Görevliler tarafından dışarı çıkarılan protestocular, slogan atmaya devam etti. Göstericilerin çıkarılmasının ardından salonda kalanlar, Biden lehine "4 yıl daha" şeklinde tezahüratta bulunurken, Biden'ın protesto karşısındaki şaşkınlığı kameralara yansıdı.

Biden, konuşmasına devam ederek, "Onların tutkularını anlıyorum. Gazze'den (İsrail'in) büyük oranda çıkması için elimden geleni yaparak sessizce İsrail hükümetiyle çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.