Binlerce gence ücretsiz Avrupa turu: İşte şartlar...

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, "DiscoverEU" programı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da dahil olmak üzere 35 bin gencin ücretsiz Avrupa turuna çıkmasını sağlayacak.

Binlerce gence ücretsiz Avrupa turu: İşte şartlar...
Yayınlanma:

Başvurular dün başladı ve 30 Nisan Salı günü TSİ 13.00’te sona erecek. Başvurular, "Avrupa Gençlik Portalı" (European Youth Portal) üzerinden yapılıyor. Gençler, AB ile ilgili altı sorudan oluşan bir testi başarıyla tamamlayarak başvuru hakkı kazanacaklar.

Programa katılmayı hak eden gençler, 1 Temmuz 2005 ile 30 Haziran 2006 tarihleri arasında doğan AB üyesi ülkelerin vatandaşları ile Türkiye, İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç ve Sırbistan'dan gençler olabilirler. Başvurular Avrupa Gençlik Portalı üzerinden yapılacak ve testi başarıyla tamamlayan gençlerden 35 bini ücretsiz Avrupa turu kazanacak.

Tura katılmaya hak kazanan gençler, 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 tarihleri ​​arasında, 30 gün boyunca trenle Avrupa'nın birçok kentini ücretsiz dolaşabilecekler. Ayrıca, gittikleri ülkelerde birçok indirimden yararlanabilecekler. Tüm AB ülkelerini içeren istedikleri rotayı belirleyebilecekler ve geçen yıl başlatılan Yeni Avrupa Bauhaus ilkelerine göre farklı güzergahlar seçebilecekler.

DiscoverEU programına katılan gençlerin yaptığı anketler, seyahat sonrasında katılımcıların yüzde 72'sinin ilk kez trenle yurtdışına çıktığını ve bu deneyimin Avrupa'yı ve diğer kültürleri daha iyi anlama fırsatı sunduğunu gösteriyor. AB Komisyonu'nun, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Üyesi Iliana Ivanova, "DiscoverEU, Avrupa'yı keşfetmek, yeni yerler keşfetmek ve yeni insanlarla tanışmak isteyen gençler için harika bir fırsat" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.