Bir başka Haziran hikayesi

Tiyatro Ciddibazlar'ın bu sezon adından söz ettireceği oyunlardan olan Haziran – Bir Gezi Parkı Karşı-Masalı prömiyerini yaptı.

Bir başka Haziran hikayesi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Gece leylak ve tomurcuk kokuyor…” Hasan Hüseyin Korkmazgil’in “Haziranda Ölmek Zor” şiiriyle çekiliyoruz oyunun içine. Aslında ne izleyeceğimiz afişte yazsa da bir kez daha emin oluyoruz.

Tiyatro Ciddibazlar’ın sahnelediği Haziran – Bir Gezi Parkı Karşı-Masalı oyunu 15 Ekim’de sezon prömiyerini yaparak sahne aldı.

Oyunda Haziran isimli genç kızın amcasının örgü atölyesinde ördüğü bir dünyayı izliyoruz. Haziran çalışıyor, Haziran parasını alamıyor, Haziran hayali olan telefona kavuşamıyor, Haziran babasını özlüyor, Haziran amcasının oğlunun şiddetine uğruyor…

5290904540e548b9bf05637bdecdbf68.jpeg

Haziran baştan sona buralı bir genç, baştan sonra buralı bir kadın olarak karşımızda. Oyun ilerledikçe kitaplarından kopmayan Haziran’ın bir bilinçlenme, kendini yeniden bulma hikayesini görüyoruz. Bir saatlik oyunda Haziran’a Orhan Kemal, Ahmed Arif, Nazım Hikmet eşlik ediyor. Haziran en düşer gibi olduğu anlarda Ahmed Arif çıkıyor, “vurun ulan, vurun! Ben kolay ölmem” diyor. Umutsuzluğa kapıldığında Nazım Hikmet en umut dolu dizelerle destek veriyor ona.

Finalde tüm oyuncuların bir araya gelerek Gezi Parkı eylemlerine yaşamını yitiren gençlerin adını söylemesi ise unutulmaz bir görüntü oluşturuyor.

Oyun prömiyerinin ardından 5 ve 26 Kasım tarihlerinde yeniden Ankara’da sahne alacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.