Bir hainin portresi

Suriye’de öldüğü iddia edilen Reyhanlı canisi Mihraç Ural, Esad ailesiyle 34 yıldır ilişkide. Türkiye’ye nefret kusan Ural’ın, Twitter’dan son mesajını 27 Mart’ta atması ise “Ural öldü” iddialarını k...

Bir hainin portresi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Suriye’de öldüğü iddia edilen Reyhanlı canisi Mihraç Ural, Esad ailesiyle 34 yıldır ilişkide. Türkiye’ye nefret kusan Ural’ın, Twitter’dan son mesajını 27 Mart’ta atması ise “Ural öldü” iddialarını kuvvetlendirdi

Suriye'deki muhalif gruplardan Ahraruş Şam'ın önceki gün "Öldürdük" dediği "Reyhanlı canisi" Mihraç Ural üç gündür kayıp.

Caninin elebaşı olduğu Suriye Direniş Örgütü (Mukaveme Suriye) de Ural'dan üç gündür haber alamadıklarını açıkladı.

Al Jazeera Arapça ise "öldü" iddialarını yerel kaynaklara dayandırarak haberleştirdi. Haberde, araştırmacı Eymen Tamimi'nin Mukaveme Suriye'yle 29 Mart'ta iletişime geçtiği ve örgütün Ural'ın ölüm haberi hakkında 'Konu henüz net değil. Kendisi iki gündür kayıp" dediği ifade edildi.

Twitter'dan Türkiye'ye nefret kusan Ural'ın, buradaki son mesajını kayıp haberini doğrularcasına 27 Mart'ta atması ise "Ural öldü" iddialarını kuvvetlendirdi.

BANYAS VE REYHANLI

Esad ailesiyle 34 yıldır ilişkide olan Ural hakkında 3 yıl önce yaşanan Banyas ve Hatay Reyhanlı katliamlarıyla ilgili suçlama var. Sünni halka yönelik gerçekleşen Banyas katliamında kadın ve çocukların da aralarında olduğu 384 kişi öldürülmüştü. Reyhanlı'da 52 kişinin öldüğü bombalı saldırıda da rol oynayan Ural, Türkiye'de firari sanık. Olayla ilgili Adana Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede; Ural'ın eylemi Suriye istihbaratıyla planladığı, saldırılarda bizzat yer aldığı ve olayın 5 firari sanığıyla birlikte Suriye'de olduğu yazılı.

1982'DE SURİYE'YE KAÇTI

Ural, 1956 Antakya doğumlu. Isparta Sanat Okulu mezunu. Türkiye'de yasadışı THKP-C (Acilciler) örgütünün lideri. Adana'da tutukluydu. Kaçırıldı. 1982'de Suriye'ye firar etti. Dönemin Devlet Başkanı Hafız Esad'ın kardeşi Cemil Esad'la yakın ilişki kurdu. Onun sekreteri Malak Fadal'la evlendi. Arap Baharı ve Suriye'deki halk hareketlerinin başlamasının ardından "İskenderun Sancağının Kurtuluşu İçin Halk Cephesi- Suriye Direnişi" örgütünü, Suriye'de rejime muhaliflerle savaşmak için de Mukaveme Suriye'yi harekete geçirdi. Suriye'deki olaylardan önce kükürt ticaretine başladı.

ERKİNER: O, SURİYE AJANI

Ural'ın THKP-C'den eski arkadaşları Engin Erkiner ile Yalçın İbrahim SABAH'a Ural'ın devrimci değil, devrimci maskesi ile aralarına sızan bir Muhaberat elemanı olduğunu söyledi. Erkiner ve İbrahim, Ural'ı "Uyuşturucu kaçakçılarına ve mafyaya numune taşıyan karanlık bir adam, yoldaş katili, ispiyoncu, hain, muhbir ve yüz karası" olarak niteledi.

HABERİ DUYUNCA SARSILDI!

Reyhanlı canisi Mihraç Ural'ın öldürüldüğüne dair haberler, araştırmacı tarihçi Ayşe Hür'ü yasa boğdu. Bir dönem Boğaziçi Üniversitesi'nde ders veren ve Doğan medyasında yazar olan Hür, Ural için attığı tweette "İki gün önce Twitter'da yazıştık. Öldüğünü duyunca sarsıldım" dedi. Türkiye'nin aradığı hainle iki gün önce yazışan Hür, gelen sert tepkiler üzerine "Ölünün arkasından iyi konuşulmalı" diye yazdı. SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.