Bir yöneticinin en önemli özelliği adil yönetimdir

​Ankara Orman Bölge Müdürlüğü 2018 yılı Programlarının değerlendirilmesi ve 2019 Programlarının Gözden Geçirilmesi toplantısı yapıldı.

Bir yöneticinin en önemli özelliği adil yönetimdir
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü 2018 yılı Programlarının değerlendirilmesi ve 2019 Programlarının Gözden Geçirilmesi toplantısı, Ankara Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak’ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, bölge müdürlüğü yöneticileri, orman işletme müdürlüğü yöneticileri, fidanlık-yedek parça depo müdürlüğü yöneticileri, saymanlar, orman muhafaza memurları ve işçilerin katılımı ile Ankara’nın Haymana ilçesinde başladı. Toplantıya Orman Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Türkyılmaz, TOÇBİR-SEN Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Genel Başkan vekili Sabri Kızılkaya ve Fidanlık ve Tohum İşleri Daire Başkanı Fahrettin Ay katılarak Eğitim toplantıyı onurlandırdı.

orman-mudurlugu-1.jpg

HEPİMİZ BU ZİNCİRİN BİRER HALKALARIYIZ

Toplantı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın seslendirilmesi ile açıldı. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından Ankara Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak açılış konuşmasını yaptı. Veysel Kodalak konuşmasında, “Bu toplantının bölgemize, ormancılığımıza ve kurumumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biz Bölge olarak büyük bir zincir ve halkalarından oluşmaktayız. Her halka görevini hakkıyla yerine getirmek zorunda. Halkalardan biri işini eksik yaparsa tüm ormancılık faaliyetleri sekteye uğrar. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi zarafet ve ziyaret önemlidir. Mümkün olduğunca biriminiz dâhilindeki yerel yöneticileri ziyaret edelim. Ormancılığımızı onlarla istişare edelim. Tanıtım noktasında üzerimize büyük görevler düşmektedir. Biriminizde ve bölge merkezinden yapılacak denetimlere önem verelim. Bir yöneticinin en önemli özelliği adil yönetimdir. Adaletle yönetmek ırk, dil, din, mezhep ayırımı yapmadan yönetmek bizim sadakamızdır. Sayın yöneticiler şu üç şeyi unutmayalım; zaman, para ve personel. Bu üç unsuru iyi yönetmek zorundayız” dedi.

HARCAMALARA DİKKAT

2018 Programlarımız Bölge olarak başarılı bir şekilde tamamlandı diyen Ankara Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, “2019 yılında özel bütçe ve döner sermaye harcamalarına dikkat edelim. Bütçe disiplini önemli. Bundan taviz verilmeyecek olup; doğrudan temin limitlerimizde kesinlikle aşmayalım. Ağaçlandırma tesis programlarımız 2019 yılında azaltıldı. Bunu fırsat bilerek bakım çalışmalarına önem verelim ve başarısız olan sahalarımızı iyileştirme çabasında olalım.

Bunun yanında Bakanlığımız tarafından da çok önem verilen gelir getirici tür ormanlarını tek tek gözden geçirmeliyiz. Yol kenarı ağaçlandırmaları konusunda Karayolu yöneticileri ile irtibatta olalım. Yangına riskli sezon başlamak üzeredir. Bu minvalde arozözlerimizin bakımlarını gerçekleştirelim. Yangın alet ve edevatları için; yangın odamızı güncel ve hazır tutalım. 2019 un en önemli faaliyeti İşletme ve Pazarlama olacaktır. Damga ve üretim miktarlarımız arttı. Taahhütlerimiz çerçevesinde 2019 damgaları 15 Mayıs itibari ile tamamlanmalı. Personel açısından yoğunluğumuz iyi durumdadır. Üretimlerimizi de zamanında bitirelim.

Silvikültür faaliyetlerimiz yine yoğun olacaktır. Özellikle danışman mühendislerimizi silvikültür faaliyetlerinde işlendirelim. Koruma faaliyetlerinde dikili satış bölmelerine dikkat edelim. Bu alanlarda koruma faaliyetlerimizi yoğunlaştıralım. Bakımsız mesire yeri görmek istemiyoruz. Bu alanlarımız titizlikle kontrol edelim. Sıkıntılı ve kullanımı düşük mesire alanlarımızı kapatalım” ifadelerini kullandı. Açılış konuşmasının ardından 2018 program gerçekleşmeleri ve 2019 programları konusunda; Orman İşletme Müdürlükleri, Fidanlık Müdürlükleri ve Yedek parça depo Müdürlüğü sunumları ile toplantıya devam edildi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.