Mehmet Yeşildağ uyardı: Kamuda Tasarruf Paketi işsizlik sorununu artırır!

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (BİRLEŞİK KAMU-İŞ) Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi hakkında, "Kamuda çalışan personelin yaşadığı hak gasplarına ve ekonomik zorluklara karşı sesimizi yükseltiyoruz. Kamuda sunulan hizmetlerin niteliğinin ve verimliliğinin azalmasına neden olacak bu tasarruf önlemlerine karşı çıkıyoruz." dedi.

Mehmet Yeşildağ uyardı: Kamuda Tasarruf Paketi işsizlik sorununu artırır!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı 'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ne karşı eleştiriler devam ediyor.

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (BİRLEŞİK KAMU-İŞ) Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, kamu çalışanlarının elde ettiği kazanımlardan kısıtlamanın yapılamayacağını vurgulayarak, "Bu paket içeriğinde bulunan kamu çalışanlarının kazanılmış sosyal ve ekonomik haklarını geriye götürecek adımlarla doludur. IMF bile bu kadar vicdansızlık yapmadı." dedi.

"HAKLARIMIZA DOKUNDURTMAYIZ"

Servis hizmetlerinin kaldırılmasından sosyal tesislere kadar birçok kalemi ele alan tasarruf paketine karşı Yeşildağ, "Anayasa ile korunan ve kanun hükmünde olan Toplu Sözleşme ile kazanılan servis hakkımıza ve giyim yardımımıza dokundurtmayız." diyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Toplu taşıma hizmetlerinin kaldırılması özellikle büyük şehirlerde yaşayan çalışanları olumsuz etkileyecek ve iş verimini düşürecektir. Ayrıca, engelli çalışanların da bu durumdan olumsuz etkileneceğini unutmamak gerekiyor.

Servis hizmetlerinin kaldırılmasıyla, özellikle sağlık çalışanları gibi nöbet tutan personelin evlerine ulaşımı zorlaşacak ve bütçeleri daha da sıkıntılı bir hal alacaktır.

"İŞSİZLİK SORUNUNUN BÜYÜMESİNE NEDEN OLACAKTIR"

Kamu personeli açığı zaten ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Bu açığın kapatılmaması, hizmet kalitesinin düşmesine ve işsizlik sorununun büyümesine neden olacaktır.

Birçok yerde ev kiraları kamu görevlilerinin maaşlarının üzerindedir. Son yıllarda başta büyükşehirler olmak üzere tatil beldelerinde ev kiralarında meydana gelen fahiş artışlar, kamu görevlilerinin bu şehirlerde çalışmalarını imkânsız hale getirmiştir. Yüksek kiralar nedeniyle büyükşehirlerde kimse çalışmak istemiyor. Bu şehirler sürgün şehri olmuştur. Memurun barınma sorunu artarak devam etmektedir. Kamu lojman kiralarının nispeten daha uygun olması bir nebze memurun barınma sorununa çözüm olmaktadır. Lojman sayısı artırılacak yerde elden çıkarılması kamu hizmetlerini aksatacak ve verimini olumsuz etkileyecektir.

Hükümetin bu tasarruf paketiyle öncelikli olarak kamuda çalışan personelin haklarını kısıtlamak yerine, diğer alanlardaki israflara ve haksızlıklara son vermesi gerekmektedir. Bizler, kamuda çalışanların alın teriyle kazandığı haklarının gasp edilmesine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.