Bisikletle hac yolculuğu yapanların durağı Konya

1 Nisan'da Üsküp'ten hacca gitmek üzere yola çıkan iki kişi, 16 gün süren bir pedalla Konya'ya ulaştı.

Bisikletle hac yolculuğu yapanların durağı Konya
Yayınlanma:

Hacı adayları olan 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ve 57 yaşındaki Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı Qamuran Hirda, yolculuklarına Üsküp'ten başlamışlardı.

Türkiye'ye Kapıkule'den giriş yapan bisikletçiler, Edirne'de mola verdikten sonra Çanakkale'ye geçiş yaptılar. Daha sonra rotalarında Bursa ve Afyonkarahisar'a uğradılar ve en sonunda Konya'ya ulaştılar.

Kutsal topraklara ulaşma hedefiyle 1600 kilometrelik bir yolculuk gerçekleştiren bu iki kişi, Türk halkının gösterdiği ilgi ve yardımlardan memnun olduklarını dile getirdiler.

Qamuran Hirda, özellikle Türk insanının kendilerine gösterdiği sevgi ve misafirperverlikten çok etkilendiklerini ifade etti. Konya'da Hazreti Mevlana'yı ziyaret etmek istediklerini belirten Hirda, rotaları hakkında şunları söyledi:

"Edirne'de cuma namazını kıldık ve bir gece kaldık. Keşan'a gittik, ardından Bandırma'ya ulaştık. Daha sonra Karacabey'de akrabamızı ziyaret ettik. Bursa'ya Bayram'da vardık, Ulu Cami'de namaz kıldık ve bir gece geçirdik. Afyonkarahisar Çay'da bir gece konakladık. Dün geceyi Konya'nın Kadınhanı ilçesinde geçirdik ve bugün Konya'ya ulaştık. Yarın Adana'ya geçip ardından Gaziantep'e gideceğiz."

Aljic ve Hirda, Gaziantep'ten sonra Suriye'deki savaş nedeniyle Ürdün'ün başkenti Amman'a uçakla geçerek, geri kalan kısmı yine bisikletleriyle tamamlayarak Mekke'de hac ibadetini gerçekleştirmeyi planlıyorlar.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.