BM Raporu: İsrail 10 binden fazla kadını öldürdü

Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 10 binden fazla kadının yaşamını yitirdiğini belirtti.

BM Raporu: İsrail 10 binden fazla kadını öldürdü
Yayınlanma:

Bu kayıpların ardında 6 binden fazla kadının geride 19 bin yetim çocuk bıraktığı ifade edildi. Gazze Şeridi'ndeki saldırılar, 193 gündür devam ediyor ve BM'nin bu biriminden Gazze Şeridi'ndeki kadınlar hakkında yeni bir rapor yayımlandı. Raporda, saldırılar sonucunda hayatını kaybeden kadınların yanı sıra, hayatta kalan kadınların da yerlerinden edildiği, dul kaldığı ve açlıkla mücadele ettiği vurgulandı.

Raporda, bu savaşın "kadınlara yönelik bir savaş" olarak devam ettiği belirtilirken, Gazze'deki 1 milyondan fazla kadın ve kız çocuğunun neredeyse hiç yiyeceğinin olmadığı, güvenli suya, tuvaletlere ya da hijyenik pedlere erişimlerinin olmadığı ve insanlık dışı yaşam koşulları altında mücadele ettikleri ifade edildi. Gazze Şeridi'ndeki İsrail saldırılarında bugüne kadar 33 bin 843 kişinin hayatını kaybettiği ve 76 bin 575 kişinin yaralandığı da raporda yer aldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.