Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Karabük Üniversitesi vurgusu: "Otobüs biletlerine astronomik zam yapacağız"

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde okuyan Afrikalı yabancı öğrencilerin artışına dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Karabük Üniversitesi vurgusu: "Otobüs biletlerine astronomik zam yapacağız"
Yayınlanma:

Özcan, Afrika'dan gelen öğrenci sayısındaki artışın, BAİBÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü olarak atanan Prof. Dr. İbrahim Kürtül'ün etkisi olduğunu iddia etti. İbrahim Kürtül'ün, Karabük Üniversitesinde Afrika'dan gelen öğrenci sayısını artırdığı ve Bolu'da da benzer bir durumun yaşandığını belirten Özcan, Kürtül'ün görevden alınmasını talep etti.

Başkan Özcan, Bolu'daki yabancı öğrenci sayısının son 3 yılda 15 kat arttığını ifade ederek, bu durumu endişe verici bulduklarını vurguladı. Özellikle 102 farklı ülkeden öğrencinin Bolu'ya gelmesinin ardında ajansların etkisi olduğunu dile getiren Özcan, öğrencilerin kayıtlarının yapıldığı üniversitelere komisyonlar ödenerek gerçekleştiğini belirtti. Bu öğrencilerin kimlikleri ve eğitim geçmişleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ifade eden Özcan, bu durumun belediyenin bütçesini de zorladığını dile getirdi.

Özcan, bu sebeple Afrikalı öğrencilerin otobüs biletlerine ciddi bir zam yapacaklarını açıkladı ve diğer çözüm önerilerini değerlendirmeye aldıklarını belirtti. Öğrencilerin suç kaydı ve kimlik bilgilerinin net olmadığını vurgulayan Başkan Özcan, bu durumun da risk oluşturduğunu ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.