BOTAŞ’a yan bakılmıyor

Ankara temsilcisi BOTAŞ Şanlıurfa'da düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası'nın yarı final ilk maçında Çukurova Basketbol'u 66-63 yenerek adını finale yazdırdı.

BOTAŞ’a yan bakılmıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara temsilcisi BOTAŞ Şanlıurfa'da düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası'nın yarı final ilk maçında Çukurova Basketbol'u 66-63 yenerek adını finale yazdırdı. Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Ligde dördüncü sırada bulunan BOTAŞ ile ligde oynadığı 20 maçta 20 galibiyet alarak henüz yenilgi yüzü görmeyen Çukurova Basketbol takımlarının nefes kesen mücadelesinden gülerek ayrılan Ankara temsilcisi oldu. BOTAŞ aldığı galibiyetle bu sene Çukurova Basketbol’a ilk yenilgisini tattırdı.

SEKİZ TAKIM KATILDI

Şanlıurfa'da sekiz takımımın katıldığı Kadınlar Türkiye Kupası maçları nefes kesti. Turnuvaya katılan ligi ilk sekiz takım arasında bitiren Çukurova Basketbol, Fenerbahçe, Hatay Büyükşehir Belediyesi, BOTAŞ, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray, OGM Ormanspor ve Beşiktaş takımlarının birbirinden güzel maçları seyirciye keyifli anlar yaşatmasının yanında Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbisine sahne oldu.

botas-1.jpg

İLK YARI 30-30 BİTTİ

Şanlıurfa 11 Nisan Spor Salonu’nda oynanan BOTAŞ ile Çukurova Basketbol arasındaki mücadeleyi Süleyman Dağder Dağlı, Göksun Öz ve Tolga Edis hakem üçlüsü yönetti. İlk sekiz dakikasının 8-8 beraberlikle geçildiği ilk çeyrekte pota altını daha iyi kullanan Çukurova Basketbol bu periyodu 13-10 önde kapattı. İkinci periyoda Olcal Çakır Turgut ve Melis ile basketbol bulan BOTAŞ, Elizabeth Williams’ın da katkısıyla rakibinin aradaki sayı farkını açmasını önledi ve devre 30-30 beraberlikle sona erdi.

FARK 5 SAYIYA ÇIKTI

Üçüncü periyoda baskılı alan savunmasıyla başlayan BOTAŞ Cuic ve Williams’ın sayılarıyla oyundaki skor üstünlüğünü ele aldı. Hızlı hücumlarla bulduğu sayılarla aradaki farkı açan BOTAŞ beş sayılık farkı yakalayarak ilk yarıyı 43-38 önde tamamladı. Dördüncü periyoda iki takımda karşılıklı sayılarla başladı. Çukurova aradaki farkı kapatmak için baskılı alan savunması uygularken, BOTAŞ bulduğu hızlı hücum sayıları ile rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi. Ndour’un basketiyle bitime 1,5 dakika kala farkı iki sayıya indiren Çukurova Basketbol’a Büşra Akbaş ile cevap verdi.

CUİC’TEN 16 SAYI

Maçın son bölümünde aradaki farkı koruyan ve hata yapmayan BOTAŞ güçlü rakibini zorda olsa 66-63 yenerek adını yarı finale yazdırdı. BOTAŞ adına bu maçta Cuic 16, Olcay Çakır Turgut 12, Büşra Akbaş 7, Krivacevic 3, Williams 8, Melis Gülcan 14 ve Kübra Erat 6 sayı ile takımlarının galibiyetinde pay sahibi oldular. Maçın ardından adını finale yazdıran Başkent temsilcisinin soyunma odasında büyük sevinç yaşandı.

İKİNCİ FİNALİST FENERBAHÇE

BOTAŞ’ın finaldeki rakibini belirleyecek maçta Fenerbahçe ile Mersin Büyükşehir Belediyespor takımları karşı karşıya geldi. Baştan sona Fenerbahçe üstünlüğü altında geçen mücadelenin ilk periyodunu 9-5 önde geçen sarı lacivertliler devreyi de 21-19 önde tamamladı. Üçüncü periyodu da 42-30 önde geçen son çeyrekte rakibine sadece 6 sayı izni vererek mücadeleden 60-36 galip ayrılarak finale adını yazdıran ikinci takım oldu. BOTAŞ ile Fenerbahçe arasındaki final mücadelesi bugün Şanlıurfa 11 Nisan Spor Salonu’nda saat 15.00’te oynanacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.