“Bozdoğan-36” operasyonuyla terör suçlularına darbe!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Bozdoğan-36” operasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 10 ilde toplamda 72 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

“Bozdoğan-36” operasyonuyla terör suçlularına darbe!
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda elde edilen başarılı sonuçlara dikkat çekti. Operasyonlar sonucunda yakalanan şüphelilerin bölücü terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, Nevruz etkinliklerinde ve tanıtım toplantılarında terör örgütü propagandası yaptıkları, örgüt mensuplarının mezarları başında anma ve taziye etkinliklerine katılarak örgüt lehine slogan attıkları, örgütün cezaevi iç koordinasyonu yapılanması içerisinde yer aldıkları belirtildi.

Operasyonlarda ayrıca şüphelilerin ateş yakma, havai fişek atma, slogan atma ve çöp konteynerleriyle yolu trafiğe kapatma gibi kanunsuz gösterilere katıldıkları, üzerlerinde kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar neticesinde 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkıdan çevirme tabanca, 1 adet av tüfeği ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanın ele geçirildiği belirtildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.