Caydırıcı özelliklere sahip TB3 SİHA

Kurulan üstün haberleşme kabiliyeti sayesinde uzak mesafelerden kumanda edilebilecek olan TB3 SİHA, özellikleriyle caydırıcı bir unsur olacak…

Caydırıcı özelliklere sahip TB3 SİHA
Yayınlanma:

ORHAN KEMAL ERKILIÇ

Dünyada savunma sanayinin parlayan yıldızlarından olan Baykar, milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA’yı sergilemeye hazırlanıyor. İstanbul Atatürk Havaliman’nda 27 Nisan - 1 Mayıs 2023 günleri arasında halka tanıtılacak olan TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla dikkat çekiyor. TCG Anadolu gibi kısa piste sahip gemilerden kalkıp-inebilecek olan TB3 SİHA, uçuş testlerine de bu yıl başlıyor. Dünyadaki silahlı insansız hava araçlarına yenilikleriyle öncülük etmeye hazırlanan TB3 SİHA, üstün haberleşme kabiliyeti sayesinde uzak mesafelerden de kumanda edilebilecek. Böylece deniz aşırı hedeflerde; keşif, gözetleme, istihbarat ve taarruz görevleriyle caydırıcı bir unsur olacak.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:

“Bugün paylaştığımız fotoğraflarda üretim hattında görünen, kanatlarını katlayabilme özelliğine sahip türünün ilk örneği olan “balığın” Ramazan öncesi çekilmiş görselleri..
#BayraktarTB3
Büyük abisi #KIZILELMA'dan sonra ilk uçuşuna gün sayıyor..
Bayraktar TB3 ilk kez TEKNOFEST’te sergilenecek” notunu takipçilerine duyurdu.

BAYKAR’IN CİROSU NE KADAR?

Amerika, Avrupa ve Çinli rakiplerini geçip Kuveyt Savunma Bakanlığı ile de yeni bir anlaşma imzalayan Baykar, 2023 yılına 370 milyon dolarlık Bayraktar TB2 ihracat sözleşmesiyle başladı. Savunma ve havacılık alanında en çok ihracat gerçekleştiren firma olan Baykar, 2022 yılında 1.4 milyar dolar ciroya ulaştı. Bayraktar TB2 SİHA için şu ana kadar 28 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 6 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.