Cevdet Yılmaz açıkladı: Enflasyon geriliyor mu? SSK ve Bağ-Kur emeklisine ne kadar zam olacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen "Orta Vadeli Program ve Makroekonomik Görünüm" programında ekonomi haberleri müdürleri ile bir araya geldi.

Cevdet Yılmaz açıkladı: Enflasyon geriliyor mu? SSK ve Bağ-Kur emeklisine ne kadar zam olacak?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 100 yıllık birikimle yeni bir döneme girdiğini vurgulayarak, Türkiye Yüzyılı vizyonu ile büyük hedeflere ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yılmaz, gündemdeki konularla ilgili yol haritasını anlattı. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları bağlamında da önemli açıklamalar yaptı.

Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları:

''Temmuz'da SSK ve Bağ-Kur emeklisi memura göre yüksek alacak''

Yılmaz'ın bu açıklaması kapsamında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayında yıllık eşitlik baz alındığında 5 puanlık bir farkın söz konusu olduğu belirtiliyor. Bu fark, temmuz ayında memur emeklilerine 5 puan daha az zam verilecek olmasından kaynaklandığı aktarılıyor.

''7 BİN 500 LİRA İÇİN NE YAPABİLECEĞİMİZİ ÇALIŞIYORUZ''

''SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. Bunun için kanuni düzenleme ihtiyacı var. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alınacak"

Önemli başlıklar şu şekilde:

  • Ekonomik Büyüme: Türkiye'nin ekonomik büyüme performansının G20 ülkeleri arasında 4. sırada olduğunu ve OECD ülkeleri arasında 2. en iyi büyüme performansına sahip olduğunu belirtti.

  • İstihdam: İstihdamın 32 milyona yaklaştığını, işsizlik oranını tek haneli rakamlarla kapatmayı hedeflediklerini dile getirdi.

  • Enflasyon: Geçen yaz aylarında yaşanan aylık bazda enflasyon artışının yeni politikalar ve uygulamalarla yavaşladığını, yıllık bazda etkiyi 2024'ün ortalarında beklediklerini ifade etti.

  • Kur Korumalı Mevduat (KKM): KKM'nin geçici bir mevzuat olduğunu ve kademeli bir çıkış stratejisi izlediklerini belirtti. Bu stratejinin tasarruf sahiplerinin haklarını gözetme amacını taşıdığını açıkladı.

  • Bankalara Yönelik Toplumsal Yatırım Notu: Bankalara yönelik toplumsal yatırım notunun, nitelikli kredilerin daha sistemli bir şekilde verilmesini sağlama amacını taşıdığını vurguladı.

  • Bütçe Açığı: OVP'de öngördükleri bütçe açığının beklentilerin altında gerçekleşeceğini söyledi.

  • 2053 Hedefleri: 2053 hedeflerini somutlaştırarak ortaya koyduklarını, kişi başı gelirin 2026'da 15 bin dolara ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.

Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin yüksek gelirli ekonomiler ligine terfi etmeyi hedeflediğini, bu hedefe ulaşıldığında Türkiye'nin yeni bir eşik atlamış olacağını ifade etti. Ayrıca, bankalara yönelik toplumsal yatırım notunun, kredilerin daha faydalı alanlara yönlendirilmesini sağlamayı amaçladığını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.