Cevdet Yılmaz enflasyonu değerlendirdi: Yol haritasını belirledi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun mevcut durumunu değerlendirdi ve önümüzdeki döneme dair öngörülerini paylaştı.

Cevdet Yılmaz enflasyonu değerlendirdi: Yol haritasını belirledi...
Yayınlanma:

Cevdet Yılmaz, TÜFE'deki değişimin 2023 Aralık ayında yüzde 2,93 olduğunu belirtirken, bir önceki yılın aynı ayına göre enflasyonun yüzde 64,77 seviyesine ulaştığını açıkladı.

Enflasyonla mücadelenin kararlılıkla devam etmesi sayesinde Orta Vadeli Program'da belirlenen yıl sonu öngörüsünün altında kaldıklarını vurgulayan Yılmaz, para ve maliye politikalarının uygulanmasının aylık bazda enflasyondaki düşüşü desteklediğine dikkat çekti. Temmuz ayından bu yana aylık enflasyonun sürekli düşüş gösterdiğini ve bu durumun para politikalarının etkili olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Çekirdek enflasyonun takibinde kullanılan C endeksindeki düşüşe de dikkat çeken Yılmaz, 2022 yılında açıklanan aylık enflasyon ortalamasının yaklaşık yüzde 4,26 seviyesinde olduğunu, son dört ayda ise bu oranın yaklaşık yüzde 3,60 düzeyine gerilediğini paylaştı.

Yurt içi üretici enflasyonunun da değerlendirildiği açıklamada, 2023 Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,14 artış gösterdiğini ve yıllık bazda yüzde 44,22 seviyesine ulaştığını belirtti. Bu durumun TÜFE'nin oldukça altında bir seyir izlediğini aktardı.

Önümüzdeki dönemde beklenen belirgin düşüşle ilgili beklentilerini paylaşan Yılmaz, 2024 yılı ortalarında yıllık bazda önemli bir düşüş öngördüklerini ve enflasyonla mücadelede tüm araçları kullanarak kararlı bir şekilde devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.