Cevdet Yılmaz enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı televizyon programında enflasyon hakkında önemli açıklamalar yaptı. Yılmaz, enflasyonun düşeceğini aktardı.

Cevdet Yılmaz enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in moderatörlüğünde canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz'ın gündeme ilişkin değerlendirmeleri şu başlıklarda öne çıktı:

Erdoğan-Özel Görüşmesi: Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel'in görüşmesini olumlu değerlendirdi. Türkiye'nin son dönemde birçok güvenlik sorunuyla mücadele ettiğini ve şimdi seçimsiz bir döneme girildiğini belirtti. Bu dönemin tarihi bir fırsat olduğunu vurgulayan Yılmaz, iktidar ve muhalefetin ortak sorumluluğu olduğunu dile getirdi.

Yerel Seçimler: Yılmaz, yerel seçim sonuçlarının tek faktörlü bir sonuç olarak değil, çok boyutlu bir mesele olarak ele alındığını ifade etti. Seçim sonuçlarının detaylı bir şekilde analiz edildiğini ve buna göre bir yol haritası çıkarılacağını belirtti. Türkiye'nin ekonomik sorunlarını aşarak reformları hızlandırarak daha iyi bir noktaya taşınacağını ifade etti.

Enflasyonla Mücadele: Enflasyonla mücadele konusunda Yılmaz, Orta Vadeli Program'ın güçlü bir şekilde uygulandığını ve olumlu sonuçlar alındığını belirtti. İvme kaybının yaşandığı son dönemlerde de programın etkili olduğunu ve enflasyonda düşüş beklendiğini ifade etti. Enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesi için ciddi adımlar atıldığını ve sürecin devam edeceğini söyledi.

Haziran'ın 3'ünde yayınlanacak olan enflasyonda yıllık olarak zirveyi göreceğiz. Ondan sonraki 4 ayda hızlı bir düşüş göreceğiz: Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül dönemi.

Türkiye'nin Döviz Problemi: Yılmaz, Türkiye'nin döviz problemi olmadığını vurgulayarak, spekülatif hareketlerin vatandaşları yanlış yönlendirdiğini belirtti. Türkiye'ye olan yatırımcı ilgisinin arttığını ve güven ortamının güçlendiğini ifade etti. Türkiye'nin öngörülebilir bir döneme girdiğini ve önümüzdeki dönemde daha önemli gelişmelerin olacağını dile getirdi.

Türkiye'nin Not Artışı: Yılmaz, Türkiye'nin not artışının süreceğine inandığını belirtti. Ülkeye olan yatırımcı ilgisinin artmasıyla birlikte güven ortamının güçlendiğini ve öngörülebilirliğin sağlandığını ifade etti. Türkiye'nin seçimsiz bir döneme girmesiyle birlikte daha önemli gelişmelerin yaşanacağını dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.