Cevdet Yılmaz, Finans dünyası ile görüşmenin detaylarını paylaşıyor: "Konut maliyetini düşürmeliyiz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul’da finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

Cevdet Yılmaz, Finans dünyası ile görüşmenin detaylarını paylaşıyor: "Konut maliyetini düşürmeliyiz"
Yayınlanma:

Yılmaz görüşmenin detaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans dünyası ile yapılan görüşmenin olumlu ve samimi geçtiğini belirterek şunları söyledi:

Körfez’de yaptığımız görüşmeleri değerlendirdik. Kısa ve orta vade projelerimizden memnun olduklarını açıkladılar. Resesyona düşmeden enflasyon ile mücadele edeceğiz. İkisini aynı anda başarmalıyız. Hem enflasyonla mücadele edip hem büyümeyi sağlamamız gerekiyor.

Vize kolaylığı ve Avrupa Birliği süreci ile ilgili de konuşan Cevdet Yılmaz, Gümrük Birliği’nin revize edilmesi için görüşmeler sürüyor derken, Avrupa Birliği ve vize serbestisi içi adımlar atılacağını da belirtti. Konut fiyatları ile ilgili de açıklama yapan Yılmaz, konut maliyetini düşürmeliyiz dedi.

Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları:

"RESESYONA DÜŞMEMEK İÇİN ÜRETİM VE İHRACAT SÜRMELİ"

Finans kesimi ile reel sektör arasındaki tamamlayıcılığı, birlikte çalışması gerektiğini hepimiz görüyoruz. Merkez Bankamızın yaptıığı miktar sıkılaştırmaları var. Bu yatırımı, ihracatı, üretimi kapsamıyor. Sürdürülebilir kalkınma kapsamında yatırıma dönük kredilerin daha seçici olması gerektiği konusunda tartışmalar yaptık. İstikrarlı büyüme hedefi içinde kredi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Enflasyonla mücadele ederken resesyona düşmemek için üretimi, ihracatı devam ettirme çabamız var. Bu ikisini aynı anda yapmak zorundayız.

"YENİ FİNANSAL ENSTRÜMANLAR GÜNDEME GELDİ"

Bankacılık sektöründe kısa vadeli mevduat yapısıyla uzun vadeli projelerin finanse edilmesi konusundaki zorluklar ifade edildi. Yeni finansal enstrümanlar da gündeme geldi. Kamu-özel diyaloğunun çok kıymetli olduğunu ifade etmek isterim.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEYİ SAĞLAMALIYIZ"

Sürdürülebilir bir büyümeyi sağlamak durumundayız. İstikrarlı büyüme ile yola devam etme hepimizin mutabık kaldığı konu.

"İLK KONUT ALIMINA DESTEK İÇİN ÇALIŞMA VAR"

Konut arzını artırma konusunda değerlendirmeler yapıldı. İlk konut edinimini destekleyici çerçevede hareket edeceğiz. TCMB-BDDK'nın bu konuda çalışması var, konut arzını artırmak durumundayız.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.