Cevdet Yılmaz: ''Halkımızın huzuru ve refahı yükseltilecek''

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu, 2053 perspektifi ile katılımcı bir anlayışla hazırlanan 12. Beş Yıllık Kalkınma Planı'nın 23-24 Ekim 2023 tarihlerinde görüşüleceğini duyurdu.

Cevdet Yılmaz:  ''Halkımızın huzuru ve refahı yükseltilecek''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 26 Ekim 2023 tarihinde 2024 yılı bütçesi ve 2022 yılı Kesin Hesabı'nın geneli üzerinde müzakerelerinin başlayacağına dair paylaşımda bulundu.

ÜLKEMİZİN SOSYAL REFAHI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Cevdet Yılmaz, TBMM'nin bu haftaki gündemi hakkında yaptığı açıklamada, "Küresel ve bölgesel şartlar nasıl olursa olsun, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde, demokratik istikrar ve güven ortamında, planlı ve programlı bir şekilde ülkemizin sürdürülebilir büyümesi ve sosyal refahı için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

AFETLERİN YARALARI SARILACAK

Yılmaz, "Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile hazırlanan Plan, Program ve Bütçe ile afetlerin yaraları sarılacak, afetlere direnç artırılacak, fiyat istikrarı sağlanacak, dengeli ve nitelikli büyüme ile halkımızın huzur ve refahı daha yüksek seviyelere taşınacaktır." dedi.

Plan ve Program ile hedeflenenler

12. Beş Yıllık Kalkınma Planı ve 2024 Yılı Bütçesi, Türkiye'nin 2024-2028 yılları arasındaki ekonomik ve sosyal hedeflerini belirliyor...

Plan ve Program ile hedeflenenler arasında şunlar yer alıyor:

  • Ekonomik büyümenin sürdürülebilir ve kapsayıcı şekilde devam ettirilmesi,
  • Afetlere dirençli bir yapının oluşturulması,
  • Fiyat istikrarının sağlanması,
  • Dengeli ve nitelikli büyümenin gerçekleştirilmesi,
  • Halkın huzur ve refahının artırılması

Büyük öneme sahip, 12. Beş Yıllık Kalkınma Planı ve 2024 Yılı Bütçesi, Türkiye'nin gelecek 5 yılını şekillendirecek önemli belgeler içeren plan ve projeler olarak dikkat çekiyor. Plan ve Program'ın başarılı bir şekilde uygulanması, Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesini ve sosyal refahını artırması açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.