Cevdet Yılmaz, Çinli yatırımcılara seslendi: İki ülke arasında iş birliğinin geliştirilmesi lazım

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk ve Çinli şirketler arasında imzalanacak "Giga Enerji Depolama Tesisi Anlaşması İmza Töreni"nde yaptığı konuşmada, "Çinli yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapmasıyla hem kendileri hem de Türkiye'ye kazanacaktır. Daha fazla Çinli turisti Türkiye'de görmek istiyoruz." dedi.

Cevdet Yılmaz, Çinli yatırımcılara seslendi: İki ülke arasında iş birliğinin geliştirilmesi lazım
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk ve Çinli şirketler arasında imzalanacak "Giga Enerji Depolama Tesisi Anlaşması İmza Töreni"nde konuştu.

Cevdet Yılmaz, "Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde küresel piyasalarda rekabet gücünü artırmakta ve kritik teknolojilerin üretimi noktasında gelişmelerin gelişme kaydetmektedir." dedi.

aa-20240221-33769041-33769038-cumhurbaskani-yardimcisi-yilmaz-giga-enerji-depolama-tesisi-anlasmasi-imza-torenine-katildi.png

Yılmaz, "Enerji alanında 'bağımsız enerji, güçlü Türkiye diyerek' yerli kaynaklarımıza dayalı bir enerji ekosistemi sistemi oluşturuyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'nin jeopolitik konumunun çok önemli olduğunu da anımsattı.

aa-20240221-33769041-33769040-cumhurbaskani-yardimcisi-yilmaz-giga-enerji-depolama-tesisi-anlasmasi-imza-torenine-katildi.png

Cevdet Yılmaz, Çin ile Türkiye'nin ilişkilerinin daha fazla gelişmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çin ile ikili dış ticarette 50 milyar doları aşan bir hacme ulaştık. Yalnız burada çok dengesiz bir yapı var. Sürdürülebilir olması mümkün değil. İlişkileri optimize etmek gerekiyor. Türkiye'den Çin'e değişik sektörlerde ihracatın artması lazım. İki ülke arasında iş birliğinin geliştirilmesi lazım. Dengesizlikleri ortadan kalkması için doğrudan yatırımların artması gerek. Çinli yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapmasıyla hem kendileri hem de Türkiye'ye kazanacaktır. Daha fazla Çinli turisti Türkiye'de görmek istiyoruz. Daha fazla Çin'den doğrudan yatırımı Türkiye'de görmek istiyoruz. Bu projeyi güzel bir işaret fişeği olarak görüyoruz. Olumlu bir gelişme ama yetmez. Daha fazla Çinli yatırımcıyı Türkiye'de görmek istiyoruz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.