Cevdet Yılmaz'dan ekonomide güven vurgusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, ekonomide öngörülebilirliği artırma ve güven ortamını güçlendirme hedeflerine vurgu yaptı.

Cevdet Yılmaz'dan ekonomide güven vurgusu
Yayınlanma:

Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen zirvede, "Sürdürülebilir Yaşam ve Akıllı Şehirler" temasıyla bir araya gelen isimlerle bu konuları ele aldı.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde ekonomide belirsizliği azaltacak ve öngörülebilirliği artıracak çalışmalara hız verdiklerini ifade etti. Mayıs ayındaki seçimlerin siyasi belirsizliği ortadan kaldırdığını belirten Yılmaz, 5 yıllık kalkınma planı ve Orta Vadeli Program (OVP) ile politika belirsizliklerini giderdiklerini vurguladı.

Ayrıca, Merkez Bankası'nın güncellenmiş para politikasını uygularken maliye politikalarını, deprem ve afet gibi beklenmedik harcamaların getirdiği ekstra baskılara rağmen disiplin içinde sürdürdüklerini aktardı. Yapısal reformlarla ekonomik tabloyu tamamlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Yılmaz, Türkiye ekonomisinin 20 yılda yıllık ortalama yüzde 5,4 büyüdüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Dünyanın aynı dönemdeki büyüme ortalaması 3,6 olarak gerçekleşti. Türkiye ekonomisi 20 yıllık süreçte yıllık ortalama 1,8 puan dünya ekonomisinin üzerinde bir büyüme performansı gerçekleştirdi. 'Bir yıl için bu puan çok yüksek değil, önemli değil' diyebilirsiniz ama 20 yılda böyle bir performans gerçekleştirdiğimizde işte asıl farkı oluşturan bu. Bu küçük gördüğümüz farklar yıllar itibarıyla birikimli olarak çok önemli bir yere getiriyor ülkeleri. Türkiye de şu anda dünyanın 17. büyük ekonomisi konumunda nominal dolar bazında. Bu yıl 2023 yılında ekonomimizin 1,1 trilyona yakın bir büyüklüğe ulaşmasını bekliyoruz. Geçen yıl 905 milyardı. IMF verilerine göre 17. büyük ekonomi konumunda olacağız. Şu anda 12 aylık geriye gittiğimizde zaten bunu yakalamış durumdayız. Bundan daha ötesi satın alma gücü paritesine göre Türkiye dünyanın 11. büyük ekonomisi konumundadır."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.