CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan'dan tepki çeken açıklama: "1400 senedir yapıyorsunuz bunu"

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan'ın Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına ilişkin yaptığı konuşma, tartışmalara neden oldu. Akdoğan'ın, "1400 senedir yapıyorsunuz bunu" ifadeleri özellikle dikkat çekti ve tartışmalara yol açtı.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan'dan tepki çeken açıklama: "1400 senedir yapıyorsunuz bunu"
Yayınlanma:

Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, oturumun başında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde unutulmaz bir an yaşadıklarını belirterek, Meclis Başkanlık Divanı'nda ilk kez 3 kadın milletvekilinin yer aldığını ve bunun önemli bir tarihsel kilometre taşı olduğunu söyledi.

Gündeme geçilmeden önce 3 milletvekiline gündem dışı söz verildi. Bu gündem dışı konuşmaların birinde CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, 6 Mayıs’ta yıl dönümü olan Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan, Hüseyin İnan'ın idamına ilişkin bir konuşma yaptı.

"1400 SENEDİR YAPIYORSUNUZ BUNU"

Umut Akdoğan konuşmasında "Ey zalimler, ister kaymakam olun ister vali, ister hakim olun ister savcı; ister vekil olun ister bakan, boşa çiğniyorsunuz yalan dünyayı. 1400 senedir yapıyorsunuz bunu. Nesimi'nin derisini yüzerken yaptınız bunu. Hallac-ı Mansur'u asarken, Kubilay'ın başını keserken yaptınız bunu.” İfadelerini kullandı.

Akdoğan'ın konuşmasında kullandığı "1400 senedir yapıyorsunuz bunu" ifadeleri AK Parti milletvekillerinin tepkisine neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, bu ifadelerin Türkiye'nin Müslümanlarına yönelik ciddi bir iftira ve hakaret olduğunu belirterek, Akdoğan'ın özür dilemesini istedi. Usta, o dönem Meclis'e sunulan bir kanun teklifine CHP'den 28 milletvekilinin kabul oyu verdiğini hatırlatarak, bu konuda CHP'nin tavrını eleştirdi. Tartışmaların ardından oturuma ara verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.