CHP, KYK için 'ihbar hattı' kuruyor

CHP, Gençlik Kolları bünyesinde KYK yurtlarına yönelik "ihbar hattı" oluşturulacağını duyurdu.

CHP, KYK için 'ihbar hattı' kuruyor
Yayınlanma:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, partisinin KYK Yurtları İzleme Komitesi'nin faaliyetleri kapsamında Gençlik Kolları içinde bir "ihbar hattı" oluşturulacağını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yaparak, iktidarın gençliğin sesine kulak tıkadığını ifade eden Kılıç, KYK Yurtları İzleme Komitesi tarafından oluşturulan raporlar aracılığıyla kamuoyunu düzenli olarak bilgilendireceklerini belirtti. Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Partimizin bünyesinde kurulan KYK Yurtları İzleme Komitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Başkan Yardımcılığı tarafından oluşturulan Parti Meclisi üyelerimiz ve milletvekillerimizden oluşmaktadır. Bu komisyon, KYK yurtlarında yaşanan hak ihlalleri, ihmal ve kötü yönetim uygulamalarını bizzat takip edecek ve inceleyerek çözüm önerileri sunacaktır. Ayrıca Gençlik Kollarımız tarafından kurulacak ihbar hattı, usulüne uygun olmayan durumları bildirenleri tespit edecek ve sorunlara hemen müdahale edecektir. Yurtlarda kalan öğrenci, aile ve çalışanların taleplerini, önerilerini ve şikayetlerini değerlendirecek, düzenli aralıklarla raporlarla kamuoyunu bilgilendireceğiz. İhlaller ve ihmallerle ilgili sorumluların takip edileceği, gerekli adımların atılacağı bir süreci başlatacağımızı duyurmak isterim."

Kılıç'ın açıklamasıyla birlikte, komisyonun KYK yurtlarına dair aylık raporu da paylaşıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.