CHP'de adaylık krizi: İzmit adayı önce çekildi sonra geri döndü!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet, belediye meclis üye listelerinde kendi istediği adayları göremeyince önce adaylıktan geri çekildi, daha sonra liste güncellenince adaylığa geri döndü.

CHP'de adaylık krizi: İzmit adayı önce çekildi sonra geri döndü!
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), İzmit Belediye Meclis Üye listesi krizi yaşandı. Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve İlçe Başkanı Gökhan Ercan, listeyi birlikte hazırlamak için anlaşamadı.

ADAY LİSTESİNİ KABUL ETMEDİ

Kriz, aday listelerinin son teslim günü olan 20 Şubat Salı günü ortaya çıktı. Hürriyet, önce CHP İzmit İlçe Başkanlığı'nın oluşturacağı listeyi kabul edeceğini söyledi ancak daha sonra kendi istediği isimlerin listeye yazılmaması halinde adaylıktan çekileceğini ve Gökhan Ercan'ın görevden alınmasını istediğini belirtti.

Hürriyet, adaylıktan çekilme kararını bir adım ileri götürerek dilekçelerini ilçe başkanlığı ve CHP Genel Merkezi'ne gönderdi. Sonrasında Hürriyet'i ikna etmek için uğraşlar başladı. Hürriyet'in istediği isim Mehmet Ümit Küçükkaya, listenin ilk sırasına yazıldı. İlçe Başkanı Gökhan Ercan'ın ilk sıraya yazdığı ve Hürriyet'in istemediği Emre Andız ise adaylıktan vazgeçti ve kriz çözüldü. Böylece Hürriyet, İzmit Belediye Başkan adaylığına geri döndü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.