CHP'li Umut Akdoğan'dan AVM işçilerinin bayram tatili için kanun teklifi!

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, bayram tatillerini daha keyifli geçirebilmeleri için alışveriş merkezlerinin bayram günlerinde kapanmasını sağlayacak bir kanun teklifi hazırladı. Akdoğan'ın teklifi, AVM çalışanlarının aileleriyle bir araya gelebilmelerini ve dinlenebilmelerini amaçlıyor.

CHP'li Umut Akdoğan'dan AVM işçilerinin bayram tatili için kanun teklifi!
Yayınlanma:

Türkiye'deki 446 alışveriş merkezinde çalışan 2 milyondan fazla kişi olduğu biliniyor. Ancak yapılan bir araştırma, bu çalışanların çoğunluğunun bayram günlerinde izin yapamadığını ve çalışmak zorunda kaldığını gösteriyor. Bu durum, çalışanların bayramları bayram gibi kutlayamadığı anlamına geliyor.

UMUT AKDOĞAN'DAN KANUN TEKLİFİ

Akdoğan'ın hazırladığı kanun teklifi, alışveriş merkezlerinin Ramazan Bayramı'nın ilk günü, Kurban Bayramı'nın ise ilk iki günü ile milli bayramlar ve genel tatil günlerinde kapanmasını öngörüyor. Böylece, AVM çalışanlarının bayramları sevdikleriyle birlikte geçirebilmesi sağlanacak.

Akdoğan'ın açıklamasına göre, bu teklif ayrıca alışveriş merkezlerinin haftada bir gün kapalı olmasını da zorunlu kılacak. Bu sayede, esnaf ve sanatkarların rekabet güçlerini artırarak ekonomik koşullarını iyileştirmeleri desteklenecek.

Kanun teklifi, Meclis'in ilk çalışma gününde TBMM Başkanlığı'na sunulacak ve yasalaşması halinde Kurban Bayramı'nda uygulanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.