Çubuk Barajı ne zaman açılacak?

Ankaralıların şehir stresinden kaçıp nefes alıp, dinlenebileceği uğrak yerlerinden biri olan Cumhuriyetin ilk barajlarından Çubuk-1 barajı halka hizmete girmek için gün sayıyor.

Çubuk Barajı ne zaman açılacak?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankaralıların şehir stresinden kaçıp nefes alıp, dinlenebileceği uğrak yerlerinden biri olan Cumhuriyetin ilk barajlarından Çubuk-1 barajı halka hizmete girmek için gün sayıyor. Baraj etrafında satış yapan esnaf, “Baraj buranın ekonomisine büyük katkı yapıyor biran önce açılmasını istiyoruz” diyor.

baraj-11.jpg

Rekreasyon alanı olarak başkente yeniden kazandırılmak için kapatılan Çubuk-1 barajının ne zaman açılacağı Ankaralılar tarafından merak konusu oldu. 1994 yılından itibaren su alımı durdurulan Çubuk-1 Barajı, Ankaralıların şehir stresinden kaçıp, nefes alabileceği, dinlenebileceği, eğlenebileceği yepyeni bir mesire alanı haline geliyor. Çubuk Çayı üzerinde, Ankara’ya 12 kilometre uzaklıkta bulunan barajın dibinde biriken yaklaşık 1 milyon metreküp hacimdeki çamur, 2 yıl süren çalışmalarla temizlendi.

AÇILIŞI BEKLENİYOR

Barajın mekanik kısımlarda onarım çalışmaları tamamlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çubuk Çayı’nın etrafına çift taraflı kagir duvar ve ferforje demirlerinin inşasını bitirdi. Düzenleme ve yenileme çalışmaları kapsamında, alanda kullanım ömrünü doldurmuş ve atıl vaziyette bulunan restoran, büfe ve bekçi kulübeleri yıkılırken baraj alanı içinde kalan Atatürk Köşkü ise aslına uygun şekilde restore edilerek korunacağının açıklanmasının ardından Ankaralılar Çubuk Barajı’nın ne zaman açıklanacağı merakla beklemeye başladı.

BARAJ AÇIKKEN BÖLGEDE EKONOMİDE CANLANIYOR

Bizde Anadolu Gazetesi olarak Ankaralıların merakla beklediği Çubuk Barajı’nın akıbetini sormak için malum yere gittik. Kapısında bariyerler olan Çubuk Barajı’nın içerisine girme şansımız olmadı. Bizde baraj etrafında yaşayan halka sorma fırsatımız oldu barajın durumunu. Çevre sakinleri vatandaş çok dertli. Barajın rekreasyon çalışmaları için geçtiğimiz senenin başlarında kapandığını söyleyen vatandaşlar “Baraj açıkken Ankaralı vatandaşlarımız buraya gelip piknik yapıp şehir stresini atıyorlardı. Yaklaşık 1 senedir barajımız kapalı. Yenileme çalışmaları devam ediyor. Bizim isteğimiz biran önce barajımızın yenilerek açılması. Çünkü barajımız açıkken buralarda hareketlilik oluyor. Gelen vatandaşlarımız burada piknik için alışveriş yapıyor. Bölgemize ekonomi açısından faydalı oluyor. Bu yüzden yetkililerden biran önce burayı tamamlayıp halka hizmete açmasını talep ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.