Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan ‘Yeni Anayasa’ hakkında önemli açıklamalar: Yüzde 50+1 kuralının…

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, "Yeni Anayasa" konusuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan ‘Yeni Anayasa’ hakkında önemli açıklamalar: Yüzde 50+1 kuralının…
Yayınlanma:

Uçum'un sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda, Türkiye'nin gündeminin önemli bir parçası olan yeni anayasa tartışmalarının devam ettiğine dikkat çekti. Uçum, yeni anayasanın Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde objektif bir zeminde ele alınması gerektiğini vurguladı.

Uçum'un ifadelerine göre, yeni anayasa süreci sıfırdan başlayacak bir kurgu olmayacak ancak Cumhuriyetin temel ilkelerine, Atatürk'ün önderliğine, üniter yapının korunmasına, adalet ve insan haklarına dayalı bir yapıya sahip olacak. Bu temel ilkelerin yanı sıra, başkanlık sistemi ve demokratik meşruiyet ilkesinin korunması da önemli bir gereklilik olarak öne çıkıyor.

Uçum, yeni anayasanın sivil, kapsayıcı, özgürlükçü, koruyucu, sosyal ve gelişkin demokrasiye imkan tanıyan milli bir çerçevede olması gerektiğini belirtti. Sonuç olarak, Cumhuriyetin ilkeleri ve demokratik birikiminin yeni anayasanın en sağlam temelini oluşturacağına vurgu yaparak, sürecin önemine dikkat çekti.

İLK ÜÇ MADDE VAZGEÇİLMEZ

Uçum, Anayasa’nın ilk 3 maddesinin millet için vazgeçilmez olduğunu belirtti ve “Yeni anayasada halk iradesinin temel kazanımı olan başkanlık sisteminin ve tüm kuvvetler açısından demokratik meşruiyet ilkesinin korunması ve geliştirilmesi, yüzde 50+1 kuralının devam ettirilmesi halkın demokrasi mücadelesinin kazanımlarının bir gereğidir.” İfadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.