Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'a resmi ziyaretlerde bulunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, davetlere icabetle 12-13 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve 14 Şubat'ta ise Mısır Arap Cumhuriyeti'ne resmi ziyaretlerde bulunacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'a resmi ziyaretlerde bulunacak
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dubai'de gerçekleştirilecek Dünya Hükümetler Zirvesi'ne 13 Şubat'ta onur konuğu olarak katılacağı belirtildi. Zirve kapsamında çeşitli ülkelerden devlet ve hükümet yetkilileri ile uluslararası kuruluşlar, özel sektör temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileri bir araya gelecek. Erdoğan'ın, zirvede ana konuşmacı olarak yer alacağı ifade edildi.

Ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti sırasında Erdoğan'ın, katılımcı ülkelerin liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştireceği ve bölgesel meseleleri ele alacağı aktarıldı.

Mısır ziyareti ise Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ikili işbirliği mekanizmalarının canlandırılması amacıyla gerçekleşecek. Ayrıca, Mısır ziyareti sırasında Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları da ele alınacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.