Cumhurbaşkanı Erdoğan Danıştay'ın 156. kuruluş yıl dönümünde: ''Adalet bekamızın güvencesidir.''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Danıştay'ın 156. kuruluş yıl dönümünde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Danıştay'ın 156. kuruluş yıl dönümünde: ''Adalet bekamızın güvencesidir.''
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 156'ncı Kuruluş Yıl Dönümü töreninde yaptığı açıklamalarla, yüksek mahkemelerin önemine vurgu yaparak, adaletin öneminin altını çizdi.

Erdoğan, 156 yıldır Danıştay çatısı altında görev yapan tüm hakimlere teşekkürlerini ileterek, ülkelerine ve millete verdikleri kıymetli hizmetler için minnettarlığını dile getirdi. Yüksek mahkemelerin adaletin tesis edilmesi için büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Erdoğan, Danıştay'ın kamu ile vatandaş arasındaki ihtilaflarda nihai karar mercii olarak önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Adaletin olmadığı yerde huzurun ve refahın mümkün olamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı, adliyenin kapısını adaletin kapısı haline getirmenin önemine dikkat çekti. Adaletin, ülkenin bekasının güvencesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, tarihteki hukuk ihlallerini unutmadıklarını ve milletin kalbindeki yaraların hala kanadığını belirtti. Bu bağlamda, adaletin sağlanmasıyla geleceğe güvenle bakabileceklerini dile getirdi.

Erdoğan, adalet sisteminin geçmişte darbecilerin, oligarşik yapıların ve FETÖ'nün etkisine maruz kaldığını belirterek, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin başarılı olması halinde yeni Yassıada'ların kurulacağına dikkat çekti.

Sosyal medyada yargı mensuplarının mağduriyet yaşadığını vurgulayan Erdoğan, yargının eleştirilebileceğini ancak yıpratılmasına asla izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Yargı mensuplarına çamur atılmasını kabul edilemez olarak değerlendiren Erdoğan, dar kadrocu anlayışların devlet kurumları içinde yuvalanmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

YENİ ANAYASA

Türkiye'nin yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, bu eksikliğin milli irade ile giderilmesinin demokrasiye güç katacağını ve Türk siyasetinde yeni bir dönemi başlatacağını ifade etti. Siyasetteki yumuşamanın farklı siyasi partiler arasındaki istişari görüşmeler için önemli bir fırsat olduğunu belirten Erdoğan, milletin beklentileri doğrultusunda yapıcı bir rol oynamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.