Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da kira yardımını 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni için Gaziosmanpaşa Meydanı'nda halka hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da kira yardımını 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

3-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

- Bugün kentsel dönüşüm müjdelerimizde adeta iki bayramı bir arada yaşayacağız.

- Bu 7'li masa Karadeniz gazı için ne diyordu? 'Hani nerede?' Öyle diyorlar mıydı? Bu 'Bebecan' diye birisi var. O ne diyordu? 'Hani nerede?' Yahu Türkiye'nin bir ucundan, bir ucuna burada denizin altına doğal gaz boruları yerleştirildi. Ya bunu da görmedin mi? Doğal gaz ne zamandan beri Filyos'ta yanıyor. Görmedin mi? Bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz. Kalpleri var mühürlü. Ya bunlara biz nasıl oldu da bu masaları teslim ettik? Birisini nasıl başbakan yaptık? Birisini nasıl oldu da devlet bakanı yaptık? Bizden istifa ederken geldi bize neler neler neler söyledi. Öbürü veda konuşmasını yaparken neler neler neler söyledi. Değerli kardeşlerim aynen dediğim gibi. Ama asıl bunlara ihanetlerinin bedelini 14 Mayıs'ta ödetmeye hazır mıyız, bunları siyasi mevta olarak gömmeye hazır mıyız? Öyleyse yapmamız gereken ne? Ana kademe çok çalışacağız. Kadın kolları çok çalışacağız. Gençler çok çalışacağız. Durmak yok.

- Deprem bölgesinde inşa edilen köy konutlarının teslimi ile oradaki kardeşlerimde iki bayramı bir arada kutlayacağız.

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

- Kardeşlerim bir toplu iğne üretemiyordu bu ülke. Şimdi SİHA, AKINCI, Kızılelma, TCG Anadolu'yu üretiyoruz. Tasarımından üretimine kendi damgamızı vurduğumuz bu ürünlerle dünyada söz sahibi olduk. Gençlerimize enerjilerini, bilgilerini, birikimlerini kendi vatanlarında kullanabilme imkanı veriyoruz.

- Ülkemizi 20 yıl öcesine göre çok önemli bir seviyeye getirdik. 3,3 milyon konutu kentsel dönüşümde yenilerken, 1,2 milyon konutu da TOKİ aracılığı ile inşa ettik.

- Enflasyon meselesini bu yıl sonuna kadar kontrol altına almış, önümüzdeki yıl da tamamen çözmüş olacağız. Bu kardeşiniz iktidar olduğu sürece faiz hiçbir zaman yükselmeyecek. Ve göreceksiniz enflasyon da faizle birlikte düşecek.

- Türkiye Yüzyılı başlıyor. Yüzyılın şafağının sökmesine az kaldı.

'KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YARISI BİZDEN'

- 1999 depreminin acıları hala taze olan İstanbul bu seferberlikte ilk sırada yer alıyor. İstanbul'da 1,5 milyon bağımsız bölüm risk altındadır.

- Amacımız 500 bin konuttan 3 ayrı projeyi hızla hayata geçirmektir. Avrupa yakamızdaki rezerv alanlarımız da 500 bin konut yapmaktır. İkincisi Asya yakamızdaki rezervlerimizde 500 bin konut yapmaktır.

- Konutlarımızı dönüştürecek kardeşlerimize de destek oluyoruz. İlk müjdemizin adı; 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyasıdır. Maliyetin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. İstanbul'da kentsel dönüşümde 2+1 daireye 750 bin TL, 3+1 daireye 900 bin TL devlet katkısı verilecek.

9-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-001.jpg

- Evlerinin riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşlarımızın ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısı biz karşılayacağız. Cebinde parası olmayan vatandaşımız bile devletin vereceği katkıyla, kendi payına düşen kısmı uygun şartlarda borçlanarak güvenli yuva sahibi olabilecek.

- Evini parsel bazında kendisi dönüştürmek isteyenlere 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin lira kredi kullanma imkanı sağlıyoruz.

- Evini yeniden yapmak isteyen vatandaşın devlet desteği ve hibesi ile yanındadır. Kampanyanın başvuruları önümüzdeki çarşamba başlayacak. Kampanyanın detaylarını bakanlığımız ilan edecek.

- İstanbul'da kira yardımını 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.