Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası konuştu: Dikkat çeken parlamenter sistem çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası yapılan ilk kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası konuştu: Dikkat çeken parlamenter sistem çıkışı
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantıda ekonomideki yol haritası, enflasyonla mücadele ve fahiş fiyatlar konuları öne çıktı. Ayrıca terörle mücadele, sınır ötesi harekatlar ve Orta Doğu'daki gelişmeler de masaya yatırıldı. Toplantıda yerel seçim sonuçları da değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından ulusa sesleniş konuşması yaptı. Ramazan Bayramı süresince alınan idari izinlerle birlikte 9 günlük bir bayram tatili yaşandığını ve bu süreçte köprü ve otoyolların trafiği rahatlattığını belirtti. İstanbul Havalimanı'nda 2 milyon 213 bin yolcuya hizmet verildiğini açıkladı.

Antalya'daki teleferik kazasında bir kişinin hayatını kaybettiğini, 17 kişinin yaralandığını ve 174 kişinin 23 saat boyunca teleferikte mahsur kaldığını paylaşan Erdoğan, olayla ilgili 5 kişinin tutuklandığını ve 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Ayrıca, Antalya ve Beşiktaş'taki cinayetlerin faillerinin yargı önünde hesap vereceğini vurguladı.

PARLAMENTER SİSTEM VURGUSU!

Erdoğan ayrıca, yerel seçimlerin başarıyla tamamlandığını, seçimlerin Türk demokrasisinin gücünü bir kez daha ispatladığını ifade etti. Yarınki grup toplantısında seçim sonuçlarını ayrıntılı olarak değerlendireceklerini ve 31 Mart'ın Türk demokrasisi için tarihi bir gün olduğunu vurguladı. Erdoğan, "31 Mart'ın asıl kazananı Türk demokrasisidir, sandıktır" açıklaması yaptı.

Erdoğan, "14-28 Mayıs seçimleri ile parlamenter sisteme geri dönüş tartışmaları bir daha açılmamak üzere yine milletimiz tarafından kapatılmıştır." dedi.

İstihdam ve milli gelirdeki artışa vurgu yapan Erdoğan, enflasyonla mücadelenin meyvelerini toplamaya başladıklarını aktardı.

İSRAİL'LE TİCARET İDDİALARINA SERT YANIT

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları sonrası Gazze'ye en çok yardım yapan ülkenin Türkiye olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'le ticaret konusunda yapılan eleştirilere tepki gösterdi ve "Jet yakıtı konusunda Türkiye Cumhuriyeti'ne iftira atanları asla unutmayacağız. Türkiye, askeri alanda kullanılacak hiçbir satışa izin vermemiştir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.