Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması: "Terör örgütlerine müsaade edilmeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki 13. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda 1 Mayıs ve Taksim hakkında önemli açıklamalarda bulunarak "Terör örgütlerine müsaade edilmeyecek.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması: "Terör örgütlerine müsaade edilmeyecek”
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de gerçekleştirilen 13. Çalışma Meclisi yemeğinde konuştu.

Programdaki konuşmasına 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak başlayan Erdoğan, 1977 yılını örnek vererek 1 Mayıs’ın daha önce kaos ve gerilim anlamına geldiğini; ancak AK Parti iktidarı sonrası 1 Mayıs’ın bayram olarak kutlanmaya başlandığını aktardı.

Muhalefetin 1 Mayıs’ta Taksim ısrarından ‘dayatma’ olarak bahseden Erdoğan, Taksim’in bir miting veya toplantı için altyapısının uygun olmadığını hatırlatarak İstanbul’da 40 farklı noktada kutlamaların yapılacağını açıkladı.

“Gün aşırı yaptıkları çağrılarla 1 Mayıs’ı propaganda aracı haline getirmeye çalışan terör örgütlerine müsaade edilmeyecek.” diyen Erdoğan, "Bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyorlar." şeklinde tepki gösterdi.

İstanbul dışındaki 1 Mayıs kutlamaları için de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "55 ilimizdeki 103 etkinliğe izin verilmiştir. Müsaade edilenler dışında bir alanda miting düzenleme ısrarının iyi niyetli olmadığı açıktır." dedi.

ASGARİ ÜCRET HATIRLATMASI

Asgari ücrette verginin kaldırılması, asgari ücret zammı ve toplu iş sözleşmeleri ile işçilerin yaşam kalitesinin korunduğunu belirten Erdoğan, işsizlik rakamlarının da yüzde 8.7 seviyesine düştüğünü aktardı.

Erdoğan, 1 Mayıs için siyasi parti ve sendikaları da uyararak, "Sendikalarımızı ve siyasi partilerimizi 1 Mayıs atmosferine zarar verecek adımlardan uzak durmaya davet ediyorum." çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.