Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 2024'te de terörle kararlı mücadeleden taviz verilmeyecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılında da terörle kararlı mücadeleden taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 2024'te de terörle kararlı mücadeleden taviz verilmeyecek
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024'te de terörle kararlı mücadeleden taviz verilmeyeceğini, Gazze için yürütülen insani diplomasinin en üst seviyede sürdürüleceğini, deprem bölgesinde kalıcı konutları hak sahiplerine teslim ederek güvenli şehirler inşa edileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı yeni yıl mesajında, 2023'te Türkiye'de ve dünyada uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek ve tarihe geçecek olayların yaşandığını hatırlattı.

Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde binlerce canın yitirildiğini anımsattı.

23 Aralık'ta Irak'ın kuzey bölgesinden gelen şehit haberleriyle yüreklerin yandığını söyleyen Yılmaz, şehitlere ve depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diledi.

Ekim ayında ise İsrail'in Gazze'de uyguladığı "insanlık dışı saldırılarla" tüm dünyanın ayağa kalktığını aktaran Yılmaz, İsrail'in Filistin'de masum sivillere karşı yaptığı "sistematik zulmün", bu yıl 7 Ekim olayları ile soykırıma varan boyutlara ulaştığını söyledi.

Mecliste ise Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu sağladığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu sonuçlarla, Türkiye'de genel politikalar bakımından 5 yıl süreyle siyasi belirsizlikler ortadan kalktı. Seçim sonrası yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte, ortak akılla oluşturduğumuz politika dokümanları olan OVP, 12'nci 5 yıllık kalkınma planı, Cumhurbaşkanlığı 2024 yılı programı ve bütçe ile politika belirsizlikleri ortadan kalktı. Böylece öngörülebilirliğin arttığı bir döneme girdik."

Cevdet Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu gelişmelerle birlikte 2024 yılında terörle kararlı mücadelemizden taviz verilmeyecek. Gazze için yürüttüğümüz insani diplomasi en üst seviyede sürdürülecek. Deprem bölgesinde kalıcı konutları hak sahiplerine teslim ederek güvenli şehirler inşa edilecek. Fiyat istikrarını kalıcı olarak sağlayacak, aylık bazda düşen enflasyon yıllık bazda da hissedilecek. 13 çeyrektir kesintisiz büyüyen ekonomimizin daha dengeli bir kompozisyonla büyümeye devam etmesi sağlanacak. Cari işlemler açığındaki dengelenme devam edecek."

Cevdet Yılmaz, mesajında, "Bu vesileyle, önümüzdeki yılın vatandaşlarımız ve tüm insanlık için sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir yıl olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.