Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yatırım hedeflerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son 20 yılda 252 milyar dolar uluslararası doğrudan yabancı yatırım çektiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yatırım hedeflerini açıkladı
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ülkenin büyüme, kalkınma ve sosyal refahı için bu yatırımların kritik olduğunu vurguladı. Hedeflerinin uluslararası doğrudan yabancı yatırım payını yüzde 1,5 seviyelerine çıkarmak olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye'nin artık belirsizlikleri azaltmış ve öngörülebilir bir ülke konumunda olduğunu ifade etti.

Yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla ayrılan 300 milyar liralık kaynağa değinen Yılmaz, bu fonun özellikle teknolojik ve stratejik projelere destek sağlamak için kullanılacağını söyledi. Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri programının, 1 milyar Türk lirası ve üzeri yatırımlara uzun vadeli finansman sağlayarak ülkenin cari açığını azaltmaya, teknoloji düzeyini artırmaya ve katma değerli büyümeyi teşvik etmeye yönelik olduğunu belirtti.

YOİKK Eylem Planı kapsamındaki çalışmalara da değinen Yılmaz, girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi, yatırım finansmanının hedef odaklı yönetimi, sanayi alanlarının genişletilmesi gibi konuların ele alındığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırım trendlerine uygun bir yol haritası oluşturmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin çalışmalarının devam ettiğini açıkladı ve strateji belgesinin 2024 başında kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Yılmaz, Türkiye'nin Cumhuriyet'inin ikinci yüzyılında, dünya genelinde yatırımlar için en cazip ortamı sağlayan ülkelerden biri olma hedefine vurgu yaparak, YOİKK'in etkili bir şekilde çalıştırılacağını ve düzenli olarak bir araya gelerek ilerlemelerin değerlendirileceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.