'Cumhuriyetimizin 100. Yılı Fotoğraf Sergisi' beğeni topladı

Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen 'Cumhuriyetimizin 100. Yılı Fotoğraf Sergisi', büyük bir ilgiyle karşılanıyor

'Cumhuriyetimizin 100. Yılı Fotoğraf Sergisi' beğeni topladı
Yayınlanma:

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığında düzenlenen açılış töreniyle başlayan sergi, vatandaşlar arasında büyük bir beğeni topladı. Sergide, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna dair önemli anları ve simgeleri içeren çeşitli fotoğraflar yer alıyor.

MİLLÎ MÜCADELE DÖNEMİNE AİT 85 OBJE SERGİLENİYOR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hediye edilen hatıra sancağının yanı sıra, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayan halk tarafından sunulan hatıra, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde görev alan 54'üncü Süvari Alayı'nın sancağı ve Millî Mücadele dönemine ait 85 obje sergileniyor. Sergide ayrıca, Milli Mücadele'nin kazanılmasında önemli rol oynayan İmalat-ı Harbiye Fabrikalarına ait fotoğraflar ve silahlar ile Şakir Zümre ve Nuri Killigil'e ait ülkenin ilk özel silah fabrikalarında üretilen silahlar da ziyaretçilere sunuluyor.

ZİYARETÇİLERE 7 AY BOYUNCA AÇIK OLACAK

Sergi, İmalat-ı Harbiye Fabrikaları'nın tarihi anılarına odaklanan zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Ayrıca, ülkenin savunma sanayisinin gelişimini gösteren silahlar ve bu alandaki ilk adımları atan isimlere ait belgeler de sergi kapsamında yer alıyor. 'Cumhuriyetimizin 100. Yılı Fotoğraf Sergisi', ziyaretçilere 7 ay boyunca açık olacak.

Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Türkiye Yüzyılı'nın Asırlık Birikimi' adlı yüzüncü yıl fotoğraf sergisi de bu etkileyici koleksiyonun bir parçası olarak sergi alanında yer alıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.