Daltonlar suç örgütüne operasyon: 14 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Kağıthane, Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Beşiktaş ilçelerinde "Daltonlar" adı verilen suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen "Mahzen-37" operasyonunda 14 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Daltonlar suç örgütüne operasyon: 14 gözaltı
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İstanbul'un belirtilen ilçelerinde, yurt dışında firar eden Beratcan Gökdemir'in liderliğinde faaliyet gösteren Daltonlar organize suç örgütüne karşı operasyon düzenlendi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü KOM ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, şüphelilerin çeşitli suç eylemleri gerçekleştirdiği tespit edildi.

Operasyonlar neticesinde, Esenyurt ilçesinde 31 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında 3 iş yerinin kurşunlanması, Beylikdüzü ilçesinde 31 Mart'ta bir iş yerinin kurşunlanması, Başakşehir ilçesinde 2 Nisan'da bir iş yerine el bombası atılması ve 14 Nisan'da bir iş yerinin kurşunlanması, Bahçelievler ilçesinde 4 Nisan'da 2 iş yerinin, 16 ve 19 Nisan'da ise başka 2 iş yerinin kurşunlanması gibi bir dizi eylemin gerçekleştiği belirlendi. Ayrıca, Küçükçekmece ilçesinde bir parkta kurşunlama, Bakırköy ilçesinde bir kuyumcunun iki kez kurşunlanması, Esenyurt ve Avcılar ilçelerinde 4 adet ikamet ve iş yeri kurşunlama, Beşiktaş ilçesinde ise iki ayrı kasten öldürmeye teşebbüs eylemi ve Esenyurt ilçesinde bir kişinin hürriyetinden yoksun kılınması gibi suç eylemlerinin gerçekleştiği belirlendi.

Operasyonlar neticesinde bir AK-47 uzun namlulu tüfek, üç tam otomatik tabanca, iki çalıntı motosiklet ve çok sayıda balistik yelek ile kar maskesi ele geçirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.