Darbecilerden akıl almaz savunma

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada 473 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Darbecilerden akıl almaz savunma
Yayınlanma:
Güncelleme:

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada 473 sanığın yargılanmasına devam edildi. Konya 3’üncü Ana Jet Üssü'nde görevli olmasına karşın, darbe gecesi Akıncı Üssü'ne gelen sanık eski astsubay Erdoğan Durgun savunma yaptı.

ERTÜRK’Ü HEDEF GÖSTERDİ

üs önünde toplanan Kahramankazanlıların buraya Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün yönlendirilmesiyle geldiğini belirterek, vatandaşlar arasında bir kişinin, Başkan Ertürk’ün aradığını ve nizamiyeden içeri girmelerini söylediğini belirtti. Duygun, bu sözleriyle darbeyi önlemeye çalışan vatandaşları ve Başkan Ertürk’ü suçladı.

VATANDAŞLARA SARHOŞ DEDİ

Sanık Durgun ayrıca, darbe girişimini önlemek için üs önünde toplanın vatandaşların arasında “sarhoş” olanların olduğunu söyledi. Durgun’un Başkan Ertürk’ü hedef gösteren ve vatandaşlara “sarhoş” diyen bu sözleri duruşmayı takip eden şehit ve gazi yakınlarının tepkisine neden oldu. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, yaptığı açıklamada, Durgun’un darbe girişimine engel olmaya çalışan Kahramankazanlılara yönelik sarf ettiği hakaret içerikli sözlerin, silahlara karşı göğüslerini siper ederek darbe girişimini önleyen şehit ve gazilerin aziz hatıralarını incittiğini söyledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.