Davutoğlu: İlk genel seçimde cumhurbaşkanı adayıyım

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, partisinin İstanbul kongresinde “İlk seçimlerde tek başıma cumhurbaşkanı adayı olacağım.” dedi.

Davutoğlu: İlk genel seçimde cumhurbaşkanı adayıyım
Yayınlanma:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir sonraki genel seçimde cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı. Davutoğlu, partisinin İstanbul il başkanlığının 2. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, insan hakları, İsrail'in Gazze'deki eylemleri, iktidarın imar, ekonomi, adalet ve Filistin politikaları gibi konularda eleştirilerde bulundu.

Davutoğlu, "Bizi küçük rant hesaplarıyla kandıracaklarını zannedenlere söylüyorum: Biz nice makamları terk ettik. Makamlar sizin olsun. Milletin duası bize yeter" dedi ve ekledi: "İktidar sizin olsun, milletin önünde açık alınla yürümek bize yeter. Gemicikleriniz; İsrail'in Hayfa, Aşdod limanlarına demir-çelik-gıda taşıyan gemileriniz sizin olsun, gemileri yakan yiğitler bize yeter."

Beş kollu ahtapotun kollarını; imar baronları, faiz ve kara para aklama baronları, ihale baronları, kara hukuk baronları, uyuşturucu baronları ve siyaset baronları olarak nitelendiren Davutoğlu, partisinin beş kollu çınarla yola çıktığını ifade etti. Adalet, demokrasi, refah, eşitlik ve siyasi ahlak prensiplerine vurgu yaptı ve siyasette hiçbir partiye düşman olmadıklarını belirtti.

Davutoğlu, gelecek seçimlerde Gelecek Partisi'nin kendi logosuyla katılacağını, Saadet Partisi ile istişare edeceklerini ve diğer partilere açık olacaklarını ifade etti. Ayrıca, "Gelecek Partisi tek başına iktidarın ve ben de tek başına cumhurbaşkanı adaylığının öncüsü olacağım. Kimseye korkumuz yok." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.